Joe Biden îşi temperează discursul despre războiul din Ucraina: „Cred că va deveni un joc de aşteptare”

Preşedintele SUA Joe Biden afirmă, înainte de întîlnirea cu partenerii europeni de la Madrid, că nu se teme de ruperea alianţei occidentale şi lansează ideea posibilităţii ca războiul din Ucraina să devină unul de uzură.

22 iun. 2022, 09:46
Joe Biden îşi temperează discursul despre războiul din Ucraina: „Cred că va deveni un joc de aşteptare”

Joe Biden spune că nu se teme de fracturarea alianţei occidentale pe măsură ce războiul Rusiei din Ucraina avansează, dar a avertizat asupra posibilităţii unui conflict prelungit şi a precizat că va discuta cu aliaţii despre calea de urmat la Summitul NATO de săptămâna viitoare de la Madrid.

„Nu mi-e teamă”, a spus el când a fost întrebat despre potenţiala fractură în rândul aliaţilor SUA din Europa.

„Cred că, la un moment dat, acest lucru va fi un joc de aşteptare. Acesta este unul dintre lucrurile despre care vom vorbi în Spania”, a adăugat el.

Biden pleacă sâmbătă pentru un summit G7 în Germania, urmat de reuniunea NATO din Spania, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Imagini din satelit arată distrugerile suferite de poziţiile ruşilor din Insula Şerpilor, bombardate de armata ucraineană GALERIE FOTO

Statele Unite au declarat marţi că intenţionează să continue ”parteneriatul strategic” cu Israelul, indiferent de rezultatul crizei politice care ar urma să ducă pentru a cincea oară la alegeri legislative în mai puţin de patru ani, relatează AFP.

”Relaţia noastră cu Israelul nu depinde de cine deţine funcţia de prim-ministru”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, în faţa presei, la Washington.

Premierul israelian Naftali Bennett a anunţat luni că va vota pentru dizolvarea Parlamentului, în timp ce statul evreu se pregăteşte să-l primească pe preşedintele american Joe Biden la jumătatea lunii iulie.

Citeşte şi: Iran provoacă SUA. Navele americane, şicanate periculos de ambarcaţiunile înarmate ale Gardienilor Revoluţiei