Joe Biden joacă tare! „Războiul nu se va termina până când Putin nu va pleca din Ucraina”

Joe Biden a declarat că războiul din Ucraina nu se va încheia decât atunci când soldaţii lui Vladimir Putin vor părăsi teritoriul ţării pe care au invadat-o.

11 nov. 2022, 18:59
Joe Biden joacă tare! „Războiul nu se va termina până când Putin nu va pleca din Ucraina”
Joe Biden joacă tare! "Războiul nu se va termina până când Putin nu va pleca din Ucraina"

Joe Biden joacă tare! Preşedintele SUA a sosit vineri, 11 noiembrie, la Sharm el-Sheikh, în Egipt, pentru a participa la Conferinţa Internaţională a ONU în lupta împotriva schimbărilor climatice COP27. La plecarea de la Casa Albă a făcut declaraţii despre războiul din Ucraina.

„Uite, nu cred că conflictul dintre Rusia și Ucraina se va termina până când Ucraina… până când Putin nu va pleca din Ucraina!”, a afirmat Joe Biden.

Citeşte şi: Rusia anunţă oficial capitularea de la Herson la nici o lună de la festivităţile de anexare a regiunii din Ucraina

Trupele ucrainene au obținut o victorie de mare impact împotriva rușilor, care s-au retras complet din orașul Herson, din sudul Ucrainei. Orașul se află acum sub controlul armatei ucrainene.

Liderul de la casa Albă va ajunge şi în Cambodgia, unde va discuta cu liderii țărilor din Asia de Sud-Est, ca parte a unui efort mai amplu de a consolida relațiile care ar putea ajuta la contracararea influenței Chinei în regiune. Ulterior, luni, se va întâlni cu președintele Chinei, înainte de summitul G20 din Indonezia.

Citeşte şi: Zelenski spune că peste 40 de localităţi au fost eliberate în sudul Ucrainei: „Trebuie să mergem până la capăt”

„Războiul Rusiei nu face decât să întărească urgența ca lumea să renunțe la combustibilii fosili”, a declarat Joe Biden, imediat după aterizarea în Sharm el-Sheikh, pentru o scurtă apariție la cea de-a 27-a conferință internațională anuală privind clima.