Joe Biden, nimicitor cu Mark Zuckerberg. „Platforme precum Facebook ucid oamenii cu informaţii eronate despre vaccinuri”

Preşedintele SUA a avertizat că răspândirea de informaţii eronate despre COVID-19 pe reţelele de socializare "ucide oamenii".

17 iul. 2021, 10:26
Joe Biden, nimicitor cu Mark Zuckerberg. „Platforme precum Facebook ucid oamenii cu informaţii eronate despre vaccinuri”

Joe Biden a reacţie virulentă în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, după ce un reporter despre presupusul rol al „platformelor precum Facebook” în răspândirea de neadevăruri despre vaccinuri şi pandemie.

„Ele ucid oamenii. Singura pandemie pe care o avem este între cei nevaccinaţi”, a declarat preşedintele american Joe Biden.

Casa Albă a exercitat o presiune tot mai mare asupra companiilor de social media pentru a combate dezinformarea, conform News.ro.

De cealaltă parte, Facebook a transmis că „acţionează agresiv” pentru a proteja sănătatea publică.

Joe Biden, nimicitor cu Mark Zuckerberg. Oficialii americani critică reţelele de socializare

Autorităţile sanitare din SUA au avertizat că recenta creştere a numărului de decese şi infecţii cu COVID-19 în ţară afectează exclusiv comunităţile nevaccinate, conform BBC. De altfel, Jen Psaki, secretarul de presă de la Casa Albă, a afirmat că Facebook şi alte platforme nu iau suficiente măsuri pentru a combate dezinformarea privind vaccinurile COVID-19.

„Evident, există paşi pe care i-au făcut. Este clar că sunt mai mulţi ce pot fi făcuţi”, a spus ea.

Citeşte şi: La ce avere a ajuns Mark Zuckerberg. Cât a câștigat în 2020 și în ce îi investește

Cum se apără Facebook. „Am înlăturat mai mult de 18 milioane de bucăţi de informaţii eronate”

Reprezentanţii companiei Facebook susţin că reţeaua de socializare„nu va fi distrasă de acuzaţii care nu sunt susţinute de dovezi”.

„Am înlăturat mai mult de 18 milioane de bucăţi de informaţii eronate şi am înlăturat conturi care a încălcat aceste reguli în mod repetat”, a transmis compania controlată de Mark Zuckerberg.

Facebook a fost criticată de mai multe ori în legătură cu de felul în care moderează şi conţinutul înşelător despre pandemie.

De altfel, directorul organismului pentru sănătate publică din Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Rochelle Walensky, le-a spus reporterilor: „Există un mesaj clar: devine o pandemie a celor nevaccinaţi”.

Aproximativ 67,9% dintre adulţii americani au primit o doză de vaccin anti-Covid, în timp ce 59,2% dintre adulţi sunt complet vaccinaţi.

Mulţi dintre cei eligibili care refuză vaccinarea în SUA susţin că nu au încredere în seruri.

În luna martie a acestui an, un raport a arătat că activiştii anti-vaccin au acumulat pe Facebook, YouTube, Instagram şi Twitter „mai mult de 59 de milioane de urmăritori, făcând ca acestea să fie cele mai mari şi importante platforme social media pentru anti-vaxxeri”.

În aceeaşi lună, Mark Zuckerberg, Sundar Pichai şi Jack Dorsey – şefii Facebook, Google şi Twitter – au fost audiaţi în Congres legat de dezinformare.

Citeşte şi: Donald Trump a fost pe punctul să pornească un război cu Iranul. Fostul preşedinte voia să blocheze astfel validarea lui Joe Biden la Casa Albă