Joe Biden, previziune sumbră: ”Rusia va invada Ucraina în următoarele zile”

Joe Biden vine cu o previziune sumbră. Președintele Statelor Unite a declarat în decursul zilei de joi că, după părerea sa, ”Rusia va invada Ucraina în următoarele zile”.

17 feb. 2022, 18:06
Joe Biden, previziune sumbră: ”Rusia va invada Ucraina în următoarele zile”

Joe Biden, previziune sumbră. Potrivit CNN, președintele american a reiterat că riscul unei invazii a Rusiei în Ucraina este „foarte ridicat”. Un atac este posibil „în următoarele zile”, le-a spus președintele Joe Biden jurnaliştilor înainte de a pleca de la Casa Alba pentru o deplasare de câteva ore în Ohio.

Joe Biden, previziune sumbră: ”Rusia va invada Ucraina în următoarele zile”

„Toate indiciile pe care le avem arată că sunt pregătiţi să intre în Ucraina, să atace Ucraina”, a subliniat Joe Biden.

Autoritățile americane au crescut semnificativ nivelul de alertă de câteva ore şi a susţinut că Rusia a continuat să îşi consolideze dispozitivul militar din apropierea graniţei cu Ucraina, în ciuda asigurărilor Moscovei că şi-a retras o parte a trupelor.

Ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a spus, tot joi, că „Rusia se îndreaptă spre o invazie iminentă” în Ucraina, în pofida anunţurilor sale privind retragerea trupelor comasate la frontiera cu această ţară, potrivit France Presse.

„Elementele pe teren arată că Rusia se îndreaptă spre o invazie iminentă”, a afirmat Linda Thomas-Greenfield.

Obiectivul nostru este de a transmite gravitatea situaţiei”, căci „este un moment crucial”, a subliniat ea. Antony Blinken va „semnala angajamentul nostru intens pentru diplomaţie, oferind şi subliniind calea spre dezescaladare”, a mai spus Linda Thomas-Greenfield.

Amintim că vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris se va întâlni sâmbătă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în marja conferinţei de securitate de la Munchen, potrivit unui anunţ făcut de un înalt oficial al Casei Albe, transmite joi AFP. „Va fi o oportunitate reală de a sublinia angajamentul nostru faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a adăugat el. Vicepreşedinta Kamala Harris, care va ţine un discurs sâmbătă, în a doua zi a conferinţei, are un program foarte intens de întâlniri diplomatice, potrivit aceleiaşi surse. Vineri, ea urmează să se întâlnească cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, precum şi cu liderii statelor baltice. Sâmbătă, pe lângă preşedintele Ucrainei, Kamala Harris urmează să se întâlnească şi cu cancelarul german Olaf Scholz.

Citește și: Joe Biden vine cu un mesaj ameninţător pentru Vladimir Putin dacă invadează Ucraina. „SUA împreună cu aliaţii vor reacţiona decisiv”