Joe Biden revendică victoria alegerilor din SUA. „America, sunt onorat. Voi fi preşedinte pentru toţi, chiar dacă m-aţi votat sau nu”

Joe Biden a revendicat victoria alegerilor prezidenţiale din SUA. Biden a reuşit să-l învingă pe Donald Trump într-un stat-cheie, devenind, astfel, cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite.

07 nov. 2020, 16:27
Joe Biden revendică victoria alegerilor din SUA. „America, sunt onorat. Voi fi preşedinte pentru toţi, chiar dacă m-aţi votat sau nu”

„America, sunt onorat că m-ai ales să conduc țara noastră măreaţă. Munca va fi grea, dar vă promit un lucru: voi fi preşedinte pentru toţi americanii, indiferent dacă aţi votat pentru mine sau nu. Voi păstra credinţa pe care v-aţi pus-o în mine”, a fost prima reacţie a lui Joe Biden după câştigarea alegerilor.

Biden a reuşit să câştige după victoria înregistrată în statul în care s-a născut, Pennsylvania, cu 12,8 milioane de locuitori. Astfel, a obţinut peste 270 de electori de care avea nevoie să câştige.

În total, până la această oră, Joe Biden a strâns 273 de electori.

Cu Joe Biden preşedinte, Kamala Harris va fi vicepreşedintele Statelor Unite. Ea va fi prima femeie care va deţine această funcţie.

De asemenea, şi agenţia de presă Associated Press şi posturile de televiziune CNN şi NBC l-au dat sâmbătă câştigător pe candidatul democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden.

Donald Trump: „S-au întâmplat lucruri rele în camerele de numărare a voturilor”

La rândul său, Donald Trump a scris şi el, sâmbătă, pe Twitter, că a câştigat alegerile.

De asemenea, actualul lider SUA a mai spus că „s-au întâmplat lucruri rele” în ultimele ore, pe motiv că observatorilor nu li s-a permis să vadă ce se întâmplă în camerele de numărare a voturilor. Liderul de la Casa Albă dă de înţeles că astfel s-au făcut schimbări mari.