Johannis: Cei cu condamnări definitive şi executorii nu au ce căuta în PNL, până nu se reabilitează

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), primarul Sibiului, Klaus Johannis nu a dorit să comenteze joi, situaţia lui Gigi Becali, însă a afirmat că, "persoanele cu condamnări definitive şi executorii, nu au ce căuta nici în partid, nici în Parlament, nici în Guvern".

23 mai 2013, 13:01
Johannis: Cei cu condamnări definitive şi executorii nu au ce căuta în PNL, până nu se reabilitează

„Persoane cu condamnări definitive şi executorii, nu trebuie să fie nici partid, nici în Parlament, nici în Guvern. Asta nu înseamnă că niciodată în viaţa lor nu pot ocupa o funcţie. Există un termen de reabilitare pentru orice condamnare şi după ce condamnatul a fost reabilitat conform legii, poate să revină în partid, poate să devină parlamentar. (…) După mine, pe perioada condamnării, până la reabilitare, aceste persoane nu au ce căuta nici în partid, nici în Parlament, nici în Guvern”, a spus Klaus Johannis, potrivit Agerpres.

El a refuzat să se pronunţe în privinţa lui Gigi Becali, spunând că, „nu doreşte să comenteze această speţă”.

„Nu doresc să comentez această speţă. Nu mă interesează o persoană concretă, am afirmat un principiu care ar trebui introdus şi nu există în legislaţia românească”, a mai precizat prim-vicepreşedintele PNL.

Cu acest prilej, Klaus Johannis a spus că în România, dacă puşcăriile sunt neîncăpătoare, ar trebui să se mai construiască puşcării, soluţia, în opinia sa, nefiind eliberarea unor deţinuţi care au pedepse pe anumite perioade de timp.

„Închisorile sunt prea pline? Da. Ok. Dar asta nu este un motiv să eliberăm pe toată lumea că nu avem loc în închisori. Păi, mai facem una”, a afirmat Klaus Johannis.