John Kerry a ieşit din spital, unde a fost operat pentru fractură de femur

Secretarul american de stat John Kerry părăsește vineri spitalul din Boston, unde a fost internat cu aproape două săptămâni în urmă după ce a suferit o fractură de femur, a anunțat un responsabil al Departamentului de Stat. 

12 iun. 2015, 20:32

Responsabilul din minister care a oferit informaţia a menționat că șeful diplomației americane se va întoarce la el acasă, în Boston, fără să ofere detalii asupra revenirii sale la Washington sau despre o posibilă vizită oficială în străinătate.

Neobositul secretar de stat, în vârstă de 71 de ani, și-a fracturat femurul drept pe 31 mai după ce a căzut cu bicicleta în timpul unei plimbări în apropierea graniței franco-elvețiene, el aflându-se la Geneva pentru o nouă rundă de negocieri în dosarul nuclear iranian.

Kerry a fost imediat readus în SUA și a fost operat la Boston pe 2 iunie. De atunci, Departamentul de Stat publică în fiecare zi comunicate despre starea sa de sănătate și asigură că el a continuat să muncească în tot acest timp, având numeroase convorbiri telefonice cu omologii săi din alte state și cu alți responsabili ai diplomației americane. Kerry însuși a postat marți pe Twitter mesajul că „se simte bine”, împreună cu o fotografie care-l arată vorbind la telefon în camera de la spital, informează Agerpres.

Totuși, nu se știe dacă își va reveni complet până la sfârșitul lunii, când ar trebui să se deplaseze la Viena pentru a lua parte la negocierile privind dosarul nuclear iranian, care ar trebui să se încheie cel târziu pe 30 iunie. Deocamdată, Kerry l-a desemnat pe adjunctul său, Antony Blinken, să-l reprezinte la întâlnirile oficiale.