John Kerry recunoaşte: SUA nu doresc un CONFLICT cu Rusia

Secretarul de stat american John Kerry a declarat miercuri că SUA nu doresc un conflict cu Rusia, ci dimpotrivă, doresc să coopereze în soluţionarea problemelor globale, informează agenţia de presă RIA Novosti, citată de Agerpres.

22 oct. 2014, 11:37
John Kerry recunoaşte: SUA nu doresc un CONFLICT cu Rusia

Secretarul de stat american John Kerry a declarat miercuri că SUA nu doresc un conflict cu Rusia, ci dimpotrivă, doresc să coopereze în soluţionarea problemelor globale, informează agenţia de presă RIA Novosti.

‘Fără îndoială, nu dorim un conflict cu Rusia, dorim să conlucrăm cu Rusia la soluţionarea problemelor acestei lumi şi sperăm că şi Rusia înţelege acest lucru’, a declarat John Kerry la Berlin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Citeşte şi Putin şi Poroşenko au discutat telefonic despre necesitatea respectării armistiţiului în estul Ucrainei

Kerry, la fel ca omologul său german, a subliniat importanţa transpunerii în viaţă a prevederilor acordurilor de la Minsk cu privire la reglementarea crizei din Ucraina. Secretarul de stat al SUA a subliniat în acest sens rolul de mediator al Germaniei.

Relaţiile dintre Rusia şi Occident s-au înrăutăţit ca urmare a conflictului din estul Ucrainei. La sfârşitul lui iulie, SUA şi UE au trecut de la sancţiuni ţintite împotriva unor persoane din Rusia la măsuri împotriva unor sectoare întregi ale economiei ruse, inclusiv bancar şi energetic. Drept replică, Rusia a introdus embargo asupra produselor alimentare din ţări care au impus sancţiuni la adresa sa.