John Kerry, şeful diplomaţiei SUA, dixit: Americanii au dreptul să fie proşti! VIDEO

Aflat chiar la prima sa vizită în străinătate, proaspătul şef al diplomaţiei americane, John Kerry, a făcut o declaraţie absolut surprinzătoare. El a spus că "americanii au dreptul să fie... proşti", ci ocazia unei întâniri cu un grup de tineri germani, la Berlin.

26 feb. 2013, 15:47
John Kerry, şeful diplomaţiei SUA, dixit: Americanii au dreptul să fie proşti! VIDEO

Noul Secretar de Stat american, John Kerry, succesorul în funcţie al fostei „Prime Doamne” a Americii, Hillary Clinton a făcut referire la libertatea de exprimare din Statele Unite. El a detaliat ce înseamnă dreptul de a fi prost în cea mai puternică ţară din lume.

„Oamenii s-au întrebat de ce Curtea noastră Supremă permite unui grup sau altuia să organizeze un marş, deşi acesta este cel mai provocator lucru din lume, iar participanţii flutură pancarte care insultă pe unii sau alţii. Şi acesta este motivul, libertatea, libertatea de exprimare. În America ai dreptul să fii prost, dacă vrei, şi ai dreptul să nu interacţionezi cu alţii dacă nu vrei. Şi tolerăm asta şi am depăşit asta.  Acum cred că este o virtute. Este ceva pentru care merită să lupţi”, a explicat Kerry.

El le-a mai povestit studenţilor germani despre aventura lui în Berlinul de Est, în vremea comunismului, când avea 12 ani şi era fiul unui diplomat american în oraşul divizat după război, în partea occidentală.

A povestit despre incursiunile sale clandestine cu bicicleta în Berlinul de Est, în 1954. „Am văzut atunci diferenţa dintre Est şi Vest. Am văzut oameni purtând haine cenuşii. Erau puţine maşini şi nu se simţea mişcare, energie...”, şi-a amintit Kerry de copilăria lui de american privilegiat.