John Kerry: Statele Unite nu sprijină „independenţa Tibetului”

Statele Unite susțin că Tibetul este o parte inalienabilă a Chinei și nu sprijină independența Tibetului, a declarat sâmbătă secretarul de stat american John Kerry, informează agenția Xinhua.

19 iun. 2016, 05:19
John Kerry: Statele Unite nu sprijină „independenţa Tibetului”

Într-o convorbire telefonică cu ministrul chinez de externe Wang Yi, Kerry a afirmat că politica SUA privind problema Tibetului rămâne neschimbată și nu se va schimba. 
    
Wang, la rândul său, a reiterat poziția principială a Chinei cu privire la problema Tibetului, îndemnând partea americană să nu intervină în afacerile interne ale Chinei și să ia măsuri practice pentru a proteja relațiile China-SUA. 
    
Kerry a salutat succesul recentului Dialog Strategic și Economic SUA-China și al consultărilor la nivel înalt SUA-China, care au avut loc la Beijing la începutul acestei luni. 
    
Wang a declarat că ultima rundă a dialogului China-SUA a fost un succes datorită eforturilor comune ale ambelor părți. 
    
Dialogul recent a trimis semnale clare că ambele părți se angajează să construiască un nou tip de relație majoră, care va crea condiții favorabile pentru o dezvoltare sănătoasă și stabilă în continuare a relațiilor China-SUA, a adăugat Wang, citat de Xinhua.