Jose Carreras a fost în vizită la Spitalul Fundeni. Tenorul susţine lupta împotriva leucemiei VIDEO

Celebrul tenor Jose Carreras a fost în vizită la Spitalul Fundeni. Prin intermediul fundaţiei sale de luptă împotriva leucemiei, artistul susţine de mai bine de zece ani prin donaţii secţia de transplat de măduvă a spitalului bucureştean.

27 nov. 2015, 17:19
Jose Carreras a fost în vizită la Spitalul Fundeni. Tenorul susţine lupta împotriva leucemiei VIDEO

Jose Carreras este un supravieţuitor al luptei cu leucemia. „Comitetul ştiinţific al Fundaţiei José Carreras pentru lupta împotriva leucemiei a apreciat că este oportun să ajute o ţară precum România, unde lucrează buni profesionişti, unde există o îngrijire medicală bună, dar unde este nevoie de un imbold. Asta facem noi şi rezultatele sunt foarte bune şi mă bucur că această mică contribuţie din partea noastră îi poate ajuta pe pacienţii români„, a declarat celebrul tenor.

Citeşte şi Jose Carreras, omagiu adus victimelor de la Colectiv

Anca Coliţa, şef Secţie Pediatrie, a spus că fundaţia a oferit un sprijin deosebit de important care le-a permis să diversifice toate tipurile de proceduri pe care le fac astăzi.

Astăzi facem toate tipurile de proceduri. La început ne aflam în faţa unei clinici extrem de dotate în care nu aveam pacienţi, iar apoi cu ajutorul lor, al rigurozităţii germane şi suportului financiar al lui Jose Carreras am reuşit ca astăzi sa facem peste 130 de transplanturi pe an. De la un transplant pe an la peste 130 este un salt uriaş. În mare parte îi datoram acest lucru„, a spus medicul Anca Coliţă.