Juan Guaido, preşedintele Parlamentului din Venezuela, a fost ARESTAT

Juan Guaido, preşedintele Parlamentului, singura instituţie aflată sub controlul opoziţiei, a fost arestat de Serviciul de Informaţii al Venezuelei.

13 ian. 2019, 17:04
Juan Guaido, preşedintele Parlamentului din Venezuela, a fost ARESTAT

UPDATE: Juan Guaido, preşedintele Parlamentului venezulean, singura instituţie aflată sub controlul opoziţiei, a fost eliberat duminică, la scurt timp după ce a fost arestat timp de o oră de Serviciile de Informaţii ale Venezuelei, a anunţat soţia lui. „Vă mulţumesc tuturor pentru reacţiile imediate de susţinere în faţa încălcării drepturilor soţului meu @jguaido de către dictatură. Sunt acum cu el (…). Ne îndreptăm spre reuniunea publică”, a anunţat pe contul său de Twitter soţia lui Juan Guaido, Fabiana Rosales.

Juan Guaido a fost arestat, duminică, în momentul în care se deplasa spre o reuniune publică organizată în afara capitalei, au anunţat soţia sa şi parlamentari.

„SEBIN l-a arestat pe Juan Guaido”, a anunţat pe contul său de Twitter Fabiana Rosales, soţia preşedintelui Parlamentului venezuelean, cu referire la Serviciul Naţional Bolivarian de Informaţii (SEBIN).

Mai mulţi deputaţi, care îl aşteptau pe Juan Guaido la locul reuniunii publice în Caraballeda, la 40 de kilometri de Caracas, au confirmat această arestare.

La scurt timp după aceasta, următorul mesaj a fost difuzat pe contul de Twitter oficial al lui Juan Guaido: „Alertăm lumea şi ţara că astăzi #13 ianuarie un comando al SEBIN l-a arestat pe preşedintele Adunării Naţionale a Venezuelei @jguaido şi nu ştim unde se află”.

Joi, Nicolas Maduro a fost învestit pentru al doilea mandat de şase ani în faţa Curţii Supreme, şi nu în faţa Parlamentului, cum prevede Constituţia. Din 2016, deciziiile legislativului de la Caracas, dominat de opoziţie, sunt sistematic anulate de Curtea Supremă.