Juan Manuel Santos va dona milionul de dolari câştigat cu premiul Nobel pentru Pace

Juan Manuel Santos, preşedintele Columbiei, a declarat că va dona peste 886.375 euro (1 milion de dolari), sumă ce însoţeşte premiul Nobel pentru Pace, obţinut vineri, victimelor conflictului dintre Guvernul columbian şi membrii grupării FARC, informează presa internaţională, preluată de Mediafax.

10 oct. 2016, 07:41
Juan Manuel Santos va dona milionul de dolari câştigat cu premiul Nobel pentru Pace

Juan Manuel Santos a făcut acest anunţ în urma unei vizite întreprinse alături de familia sa într-un oraş din vestul Columbiei, în care mii de oameni au fost ucişi în timpul conflictului dintre rebelii FARC şi miliţiile de extremă dreapta.

Preşedintele columbian Juan Manuel Santos a primit, vineri, 7 octombrie, Premiul Nobel pentru Pace pe 2016, acordat ca urmare a eforturilor depuse pentru soluţionarea pe cale paşnică a războiului civil din Columbia.

Preşedintele Santos a iniţiat negocierile care au culminat cu semnarea unui acord de pace între Guvernul columbian şi gherilele comuniste FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia), şi a depus eforturi constante pentru procesul de pace. Rezultatul referendumului privind acordul de pace nu a fost însă cel dorit de preşedintele Santos, o majoritate restrânsă a alegătorilor columbieni a decis împotriva acordului.

Citeşte şi: NOBEL 2016. Premiul Nobel pentru Pace, acordat preşedintelui columbian Juan Manuel Santos pentru încheierea războiului civil