Judecarea dosarului de corupţie al lui Dan Voiculescu, AMÂNATĂ din nou

Tribunalul Bucureşti a amânat vineri pentru 19 martie dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA), în care este judecat pentru fapte de corupţie fostul senator PC, Dan Voiculescu.

08 mart. 2013, 11:01
Judecarea dosarului de corupţie al lui Dan Voiculescu, AMÂNATĂ din nou

Motivul amânării a fost faptul că avocatul lui Nicolae Vlad Săvulescu, unul dintre inculpaţi, nu s-a prezentat la proces, fiind bolnav.

În sala de judecată s-a aflat şi fostul senator Dan Voiculescu.

Îmi pare rău că s-a amânat termenul de astăzi. Nu a fost din cauza mea, ci din cauza unui avocat. Vreau să felicit echipa Steaua pentru victoria de ieri şi, de asemenea, vreau să vă spun că voi ieşi din politică atunci când va ieşi şi Traian Băsescu”, a declarat Voiculescu, la ieşirea din sala de judecată.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC „Bioprod” SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC „Benefica” SA Bucureşti (firmă din grupul GRIVCO) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată