Judecător prins băut la volan. A fost sesizat şi CSM

Judecătorul Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucureşti a fost trimis în judecată de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

27 dec. 2018, 10:01
Judecător prins băut la volan. A fost sesizat şi CSM

Potrivit unui comunicat remis joi de Parchetul General, în data de 4 noiembrie 2017, aflat la volanul unui autoturism în Bucureşti, Damian Dolache a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce efectua viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu.

În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia judecătorului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l.

Ulterior, acesta fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, magistratul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe.

Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că judecătorul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 g la mie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Ploieşti, în acest caz fiind sesizat şi Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea luării măsurilor legale care se impun.