Judecătorii au decis: deputatul Ion Stan rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara

Un complet de cinci judecători ai instanţei supreme a admis, vineri, recursul făcut de procurorii anticorupţie şi a stabilit menţinerea interdicţiei de a părăsi ţara pentru deputatul Ion Stan, judecat pentru fapte de corupţie, transmite Mediafax. Decizia în acest caz este definitivă, astfel că demnitarul nu poate părăsi ţara.

20 dec. 2013, 19:45
Judecătorii au decis: deputatul Ion Stan rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara

Un complet de trei judecători tot de la instanţa supremă a admis, recent, o cerere de ridicare a interdicţiei stabilite la momentul începerii cercetării judecătoreşti a lui Stan.

Procurorii DNA au contestat decizia, astfel că dosarul a ajuns la un complet de cinci judecători, care a admis recursul.

Procesul lui Ion Stan se va relua, cu audierea martorilor şi stabilirea probelor apărării, în 28 ianuarie 2014.

În 18 martie, completul care îl judecă pe demnitar a admis solicitarea anchetatorilor DNA făcută prin rechizitoriu şi au luat faţă de Stan interdicţia de a părăsi ţara.

Deputatul Ion Stan a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, fiind acuzat că ar fi pretins sume importante de bani în schimbul cărora s-ar fi angajat faţă de omul de afaceri Nicuşor Dima, care i-ar fi sponsorizat campania electorală, că îi va obţine contracte cu statul.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Stan Ion, deputat în Parlamentul României, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă”, a arătat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Potrivit rechizitoriului, în perioada 12 -14 noiembrie 2012, Stan a solicitat denunţătorului (Nicuşor Dima) 130.000 lei, bani destinaţi achiziționării combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în cursul campaniei electorale, precum și achiziționării de produse alimentare ce urmau a fi împărțite în preajma alegerilor parlamentare.