Judecătorii Curţii de Apel au dat sentinţa pentru Cristian Adomniţei

Judecătorii Curţii de Apel nu-l lasă pe Cristian Adomniţei să revină la slujbă. Sentinţa de luni a instanţei este definitivă.

21 iul. 2015, 07:51
Judecătorii Curţii de Apel au dat sentinţa pentru Cristian Adomniţei

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au respins, luni, contestaţia formulată de preşedintele-suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Cristian Adomniţei, prin care acesta solicita să fie lăsat să îşi exercite funcţia de preşedinte al instituţiei. Soluţia instanţei este definitivă. Potrivit ziaruldeiasi.ro, Adomniţei a fost trimis în judecată de către procurorii Di­recţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) după ce, în prealabil, fusese eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a-şi exercita funcţia.

Adomniţei este acuzat de procurori de fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. DNA susţine că fostul lider li­beral ar fi pus presiune pe o echipă de audit ce investiga modul de implementare a unui contract de promovare a judeţului Iaşi. Res­pec­tivul proiect presupunea, printre altele, şi furnizarea către CJ a unui număr de 1.000 de albume de prezentare, despre care anchetatorii ieşeni susţin că ar fi fost recepţionate în fals de către angajaţii CJ.

La rândul său, Adomniţei ar fi semnat un document fals pentru a ascunde nepredarea acelor al­bume. În dosar mai sunt cercetate două angajate ale CJ, Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, dar şi administratorul firmei care a câştigat contractul, Letiţia Popa, fina primarului Nichita.

Citeşte şi Cristian Adomniţei, „înfundat” chiar de fina lui Nichita în „Dosarul Albumul”