Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti o susţin pe şefa instanţei pentru candidatura la CSM

Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti a desemnat-o pe judecătoarea Lia Savonea candidatul acestei instanţe pentru funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

07 sept. 2016, 14:47
Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti o susţin pe şefa instanţei pentru candidatura la CSM

Doi judecători de la Curtea de Apel Bucureşti şi-au depus candidatura la CSM, aceştia fiind Alin Călin Dragoş şi Lia Savonea.

„În urma exercitării votului în mod direct, secret şi personal de către judecătorii prezenţi, candidatul desemnat pentru funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii este doamna judecător Lia Savonea, care a obţinut 120 de voturi din totalul de 170 de voturi valabil exprimate, cinci buletine de vot fiind constatate nule”, anunţă  judecătoarea Ileana Ruxandra Tirica, coordonatorul Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Bucureşti, scrie News.ro.

În octombrie şi noiembrie vor avea loc alegeri pentru desemnarea în CSM a nouă judecători şi cinci procurori.

Consiliul Superior al Magistraturii este format din 19 membri, dintre care 14 sunt aleşi în adunările generale ale magistraţilor şi validaţi de Senat. Aceştia fac parte din două secţii, una pentru judecători şi una pentru procurori.

Potrivit datelor de pe site-ul CSM 44 de procurori şi judecători şi-au depus candidatura pentru a deveni membri ai CSM.
viewscnt