Judecătorul care a vrut să o extrădeze pe mama acuzată că şi-a răpit copilul şi-a dat demisia

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind eliberarea din funcție, ca urmare a demisiei, a judecătorului Viorel Adrian Podar de la Curtea de Apel București.

31 aug. 2016, 07:23
Judecătorul care a vrut să o extrădeze pe mama acuzată că şi-a răpit copilul şi-a dat demisia

Adrian Podar este magistratul care a dispus, în luna iunie a acestui an, arestarea și extrădarea femeii acuzate că și-a răpit copilul născut în Canada. Ulterior, decizia luată de judecătorul Adrian Podar a fost anulată de Înalta Curte de Casație și Justiție, iar Anamaria Nedelcu a fost eliberată după o săptămână de arest.
 
Femeia a susţinut că s-a refugiat în România, ţara natală, ca să scape de violenţele la care era supusă în Canada de soţul său de origine dominicană. Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, pe 7 iunie, contestaţia Anei Maria Nedelcu şi pe cea a Parchetului Curţii de Apel Bucureşti şi a respins cererea de extrădare.

Viorel-Adrian Podar a făcut parte şi din completul care a decis condamnarea definitivă a lui Rudel Obreja la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat că i-ar fi cerut un milion de euro lui Sorin Ovidiu Vîntu pentru a interveni la mai mulţi judecători.

Decizia a fost luată de completul de divergenţă, doi dintre judecători s-au pronunţat pentru condamnarea lui Obreja la trei ani de închisoare cu suspendare, iar al treilea, Viorel-Adrian Podar, a decis retrimiterea dosarului la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecare.