Judecătorul Mustaţă a renunţat la pensie pentru a lua şpagă să-şi întreţină soţia şi AMANTA

Judecătorul Stan Mustaţă, condamnat la aproape 11 de ani de închisoare, cerea mită în schimbul unor soluţii favorabile pentru a-şi putea întreţine fiul, nevasta dar şi amanta. Magistrații care l-au condamnat au motivat că judecătorul putea să iasă liniștit la pensie, dar a preferat să rămână în sistem ca să ia șpagă în continuare.

05 iun. 2015, 07:37
Judecătorul Mustaţă a renunţat la pensie pentru a lua şpagă să-şi întreţină soţia şi AMANTA

Fostul magistrat găsea soluţii pentru fiecare dosar din care putea obţine venituri ilicite, notează magistraţii care l-au condamnat.

Citeşte şi: Judecătorul Stan Mustaţă, acuzat de corupţie, eliberat din funcţie de către preşedintele Iohannis

În una dintre discuţiile cu un inculpat care îi cerea ajutorul, Stan Mustaţă a vorbit despre dificultăţile financiare cu care se confruntă de 1 martie.

„Şaptezeci şi cinci de mărţişoare, mânca-ţi-aş gura ta! Păi sunt douăzeci şi cinci de grefiere. N-a fost până acum aşa scump. Cel mai ieftin mărţişor cinci lei? Înainte dădeam zece milioane, când eram şef! Zece milioane dădeam, că trebuia să dau şi la şefe pe sus. Şi acuma dau şi la şefe pe sus. Pe cuvânt dacă te mint”, susţinea Stan Mustaţă, se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

În urma acestor declaraţii, incupatul i-a înmânat fostului judecător mai multe bancnote, pe care le-a băgat în buzunar fără să riposteze, scrie stiri.tvr.ro

Instanţa menţionează în motivare că inculpatul încălca legea pentru a-şi suplimenta veniturile deoarece pretentiile soţiei, ale fiului, dar şi ale amantei erau mari. A fost şi motivul pentru care Stan Mustaţă a făcut cerere să rămână în magistratură, deşi avea vârsta de pensionare.

Din 2009 până în 2012, Stan Mustaţă a fost preşedintele Secţiei I Penală a Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, are 3 terenuri, 3 imobile şi 2 maşini, iar salariul anual ajungea la aproape 100 de mii de lei.