Judecătorul Nicuşor Maldea, audiat din nou la sediul DIICOT în dosarul său de luare de mită

Judecătorul Nicușor Maldea de la Tribunalul Caraș-Severin s-a prezentat joi din nou la DIICOT în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și complicitate la abuz în serviciu, la bancrută frauduloasă și la fals intelectual.

15 oct. 2015, 11:57
Judecătorul Nicuşor Maldea, audiat din nou la sediul DIICOT în dosarul său de luare de mită

Judecătorul a fost audiat miercuri mai multe ore de procurori. Până în prezent nu s-a luat nicio măsură preventivă față de acesta.

Citeşte şi: Judecător, anchetat de DIICOT pentru o şpagă de 80.000 de euro

La intrarea în sediul DIICOT, Nicușor Maldea a declarat că nu a luat mită. Însă, a recunoscut că cineva i-a oferit bani, dar a refuzat să-i primească, scrie Agerpres.

„Mi-a zis că l-a trimis Camaciu să-mi dea niște bani și am spus: „Ce bani? Eu nu îl cunosc pe Camaciu”. Ăsta este unul din ăia. Zic: „Să nu mai vii cu astea și să ieși afară!”. Și l-am scos afară. Norocul meu este că am și camere de supraveghere acasă. 1 minut și 29 a fost toată discuția. După care m-am dus la Curtea de Apel, am anunțat și a zis să așteptăm să mai vină, poate le facem un flagrant. (….) Sper să mă lase să plec. Vedem. Nu am primit (n.r — mită). Astea sunt povești”, a susținut Nicușor Maldea.

Magistratul a precizat că miercuri la DIICOT s-a făcut confruntare între el și alte persoane implicate și a dat declarație pe ceea ce au spus aceștia. Maldea a confirmat că una dintre persoanele implicate în dosar susține că, în 2009 sau 2010, i-a dat 87.000 lei pentru o soluție, respectiv să aprobe plăți ale Consiliul Județean Caraș-Severin către o firmă în insolvență.

Procurorii DIICOT au reținut patru lichidatori și alți patru inculpați au fost puși sub control judiciar în acest dosar. Cei patru lichidatori judiciari reținuți sunt prezentați joi instanței cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DIICOT — Structura Centrală au efectuat miercuri o percheziție în municipiul Reșița, într-un dosar care vizează un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual, care a fost sprijinit de un judecător.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, a fost constituit un grup infracțional organizat, sprijinit de către un magistrat judecător, care, fiind învestit cu soluționarea unor dosare privind insolvența unor societăți comerciale, a pretins și primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăți. După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracțional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăți în faliment, la prețuri subevaluate, către alte societăți controlate de către membrii grupului, societăți care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terți la o valoare mult mai mare”, susțin procurorii.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a precizat, ulterior, că a încuviințat percheziția la biroul folosit de judecătorul Nicușor Maldea în Tribunalul Caraș-Severin.