Judecătorul Stan Mustaţă, judecat sub control judiciar

Judecătorul Stan Mustaţă va fi judecat în continuare sub control judiciar. Acesta este acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca.

10 mart. 2015, 21:51
Judecătorul Stan Mustaţă, judecat sub control judiciar

Stan Mustaţă va fi judecat sub control judiciar, după ce instanţa supremă a admis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu în cazul său. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă. Stan Mustaţă era în arest la domiciliu din 29 octombrie.

Grefiera Mariana Curea, suspectată că i-ar fi fost complice, este judecată sub control judiciar în acest dosar, din 29 octombrie, până atunci fiind şi ea arestată preventiv din 30 aprilie. În dosar mai sunt judecaţi şi Ion Boraciu, Florian Alexandru şi Ciprian Moraru.

Prin intermediul primilor doi, Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Cel de-al treilea bărbat a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă. Dialogurile purtate între membrii grupului din care făcea parte judecătorul Stan Mustaţă arată obişnuinţa acestora de a percepe tarife pentru soluţii favorabile în dosare, conform DNA.

Citeşte şi CSM i-a cerut lui Klaus Iohannis eliberarea din funcţie a judecătorului Stan Mustaţă