Judeţul Arad, plin de deşeuri toxice: Noi substanţe periculoase, descoperite pe DN7

Un nou lot de deşeuri chimice periculoase a fost găsit pe DN 7, în judeţul Arad. Este vorba de acelaşi tip de substanţe toxice, care au fost descoperite şi în urmă cu două seri, la nici 30 de kilometri distanţă. O anchetă este în desfăşurare pentru a se afla cine a aruncat substanţele pe marginea drumului.

13 feb. 2014, 07:09
Judeţul Arad, plin de deşeuri toxice: Noi substanţe periculoase, descoperite pe DN7

Deşeurile toxice, aruncate la marginea drumului naţional 7, în comuna Bârzava, din judeţul Arad, au fost descoperite de un localnic care a anunţat autorităţile locale.

„M-am deplasat la faţa locului, am observat acele flacoane, după care am anunţat instituţiile statului, am anunţat garda de mediu, serviciul de urgenţă (…) Este un drum foarte circulat”, a declarat primarul din Bârzava.

„Au fost găsite în jur de 30-50 de recipiente, s-a facut intervenţia cu aparatele de detectare chimică (…) unele dintre recipiente de azi le-am găsit şi în locaţia de ieri„, a precizat Gigi Plesca, purtătorul de cuvânt ISU Arad.

În urmă cu două seri, pe acelaşi drum naţional din judeţiul Arad, au fost descoperite aproximativ 400 de flacoane cu substanţe chimice.

Substanţele vor fi distruse de o firmă specializată, iar poliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla cine le-a abandonat pe marginea drumului.