Judeţul Vrancea îi are printre consilieri pe Liviu Pumpkin sau Le Grand Ionel. Greşeala amuzantă care a dus la această situaţie

Interfaţa site-ului Consiliului Judeţean Vrancea, lansat de curând, are o versiune pentru mai multe limbi străine de circulaţie internaţională care dă erori.

19 oct. 2018, 10:16
Judeţul Vrancea îi are printre consilieri pe Liviu Pumpkin sau Le Grand Ionel. Greşeala amuzantă care a dus la această situaţie

Consiliul Judeţean Vrancea şi-a schimbat, în urmă cu aproximativ o lună, site-ul instituţiei. Noua platformă a costat 10.000 de euro şi a fost realizată de o firmă locală. La prima vedere, site-ul pare mai practic şi uşor de utilizat, dar are şi un neajuns la care persoanele care l-au realizat nu s-au gândit, potrivit adevarul.ro. Utilizatorii găsesc un buton prin care pot citi conţinutul postat în cinci limbi străine, respectiv engleză, germană, italiană, franceză şi rusă.

Site-ul transformă însă automat şi numele consilierilor judeţeni în versiunile cerute de cei care îl folosesc, astfel că Liviu Bostan a devenit în limba engleză Liviu Pumpkin, iar în franceză Liviu Citrouille. De altfel, liberalul Liviu Bostan a fost cel care a descoperit această deficienţă a site-ului, vorbind despre ea, oarecum amuzat, pe pagina de Facebook. La scurt timp după ce a sesizat situaţia haioasă, responsabilii site-ului au remediat problema.

Site-ul a pocit până şi numele vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Ionel Cel Mare, care a devenit The Great Ionel în limba engleză şi Ionel Le Grand în Franceză.

Valentin Ceaprazaru, reprezentantul firmei care a făcut site-ul Consiliului Judeţean Vrancea, a reacţionat după ce în presă au apărut informaţii despre traducerea automată a numelor unor consilieri judeţeni.”Noul site, dat în folosinţă în septembrie 2018, este unul dintre puţinele site-uri ale unei instituţii publice, tradus în 5 limbi de circulaţie internaţională (engleză, franceză, italiană, germană şi rusă). De asemenea, site-ul este optimizat pentru o mai bună relaţie cu cetăţenii şi cuprinde formulare online pentru petiţii şi informaţii de interes public. O altă noutate este faptul că noul website este accesibilizat pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

Dintr-o eroare tehnică, ce ne-o asumăm, traducerea în limba engleză a tradus automat şi o parte din numele consilierilor judeţeni. Ca atare ne cerem scuze Consiliului Judeţean Vrancea şi consilierilor judeţeni pentru inconvenient. Problema a fost remediată imediat ce a fost constatată. Din păcate greşeli pot apărea şi am aprecia ca dacă acestea există să ne fie semnalate. Suntem o echipă tânără, cu experienţă şi nu ne dorim ca acest proiect, de care suntem mândri, să ne afecteze imaginea. Ne asumăm atât realizările cât şi greşelile„, se arată în explicaţiile acestuia.