Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a primit un pachet suspect la Ambasada Ecuadorului din Londra

Julian Assange a primit un pachet suspect ce conţinea o pudră albă, chiar la sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra, unde fondatorul WikiLeaks s-a refugiat după scandalul care a bulversat lumea, a confirmat poliţia, marţi seara. 

07 feb. 2018, 09:39

„Pot confirma că un pachet suspect conţinând o pudră albă de origine necunoscută deocamdată, însoţită şi de ameninţări la adresa mea. Pachetul a fost predat poliţiei diplomatice britanică. Am înţeles că se fac analize de toxicologie şi pentru stabilirea provenienţei pudrei suspecte”, a declarat Assange presei britanice. 

Assange se află în ambasada din Londra de peste 5 ani. El s-a refugiat acolo după izbucnirea scandalului care i-a pus viaţa în pericol, temându-se de extrădare în SUA din cauza dezvăluirilor incendiare a dosarelor WikiLeaks, inclusiv publicarea unor documente diplomatice şi militare foarte sensibile, în 2010, care au bulversat lumea.

Poliţia din Kensington şi din Chelsea a confirmat că Assange, care a devenit, în Decembrie, cetăţean al Ecuadorului, a primit pachetul cu pudra suspectă, iar specialiştii care au analizat substanţa au informat că nu s-au găsit substanţe toxice, otrăvitoare care să pună viaţa în pericol. 

Citeşte şi Avocaţii lui Assange le cer autorităţilor britanice să-i ridice mandatul de arestare care îl vizează

Pachetul suspect a sosit la Ambasada din Londra exact în ziua în care judecătoarea Emma Arbuthnot a respins cererea privind un mandat de arestare pe numele lui, pentru că ar fi violat condiţiile de eliberare.

Assange se va confrunta în continuare cu justiţia în data de 13 Februarie, când judecătorii vor decide dacă el a încălcat condiţiile de eliberare pe cauţiune, din considerente de interes public.

Fondatorul WikiLeaks a primit multe mesaje de susţinere pe reţelele de socializare. Nu în ultimul rând, presa a informat că Assange, în vârstă de 46 de ani, care s-a refugiat în Ambasada Ecuadorului pentru a evita extrădarea în Suedia, unde era acuzat de delicte sexuale. Ulterior, aceste acuzaţii au fost respinse de către justiţia suedeză.