Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, va fi tratat echitabil în Marea Britanie. A fost arestat în ambasada Ecuadorului la Londra

Publicat: Joi, 11 Aprilie 2019 16:23 // Actualizat: Joi, 11 Aprilie 2019 16:23 // Sursa: romaniatv.net

Australia s-a declarat convinsă că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va fi tratat de o manieră echitabilă în Marea Britanie, după ce acesta a fost arestat joi în ambasada Ecuadorului la Londra, şi a anunţat că va cere acces consular la deţinut, de cetăţenie australiană, informează AFP.

Foto: NBC News

"Ofiţeri consulari vor solicita să-i facă o vizită lui Assange în locul său de detenţie", a declarat ministrul australian al afacerilor externe Marise Payne, declarându-se convinsă că acesta "va fi tratat de o manieră echitabilă în cadrul procedurii judiciare declanşate împotriva lui în Marea Britanie".

Poliţia britanică a anunţat joi, în jurul prânzului, că fondatorul WikiLeaks a fost arestat în sediul ambasadei Ecuadorului la Londra, unde Assange se refugiase din 2012 pentru a nu fi extrădat în Suedia, unde era acuzat de viol, într-un dosar închis între timp, potrivit Agepres.

Assange a fost arestat ca urmare a retragerii dreptului de azil de către guvernul ecuadorian.

Julian Assange, naturalizat ecuadorian în 2017, a declarat că se teme că va fi extrădat în SUA pentru publicarea în 2010 de către site-ul său a mii de documente confidenţiale ale Departamentului de Stat şi ale Pentagonului, care au fost preluate de mass-media din lumea întreagă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H