Jumătate din service-urile auto verificate de Protecţia Consumatorului, AMENDATE: Produse EXPIRATE şi FĂRĂ garanţie pentru lucrări

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au verificat peste 500 de service-uri auto, aproape jumătate dintre acestea fiind amendate din cauza mai multor nereguli, cele mai grave fiind faptul că nu ofereau garanţie pentru lucrările efectuate, iar unele service-uri nu aveau autorizaţie RAR. 

28 nov. 2016, 08:24
Jumătate din service-urile auto verificate de Protecţia Consumatorului, AMENDATE: Produse EXPIRATE şi FĂRĂ garanţie pentru lucrări

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a desfasurat un control de verificare a respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la service-urile auto in perioada 24.10.2016 – 04.11.2016. Au fost verificati 514 operatori economici, constatandu-se abateri la 251 dintre acestia (48,83%), anunta institutia.

Conform sursei mentionate, printre deficientele constatate la service-urile auto se numara: 

– Lipsa autorizarii RAR;
– Neacordarea de garantie pentru serviciile prestate;
– Neafisarea preturilor;
– Lipsa buletinului de verificare metrologica;
– Lipsa traducerii informatiilor privitoare la produse si servicii care nu sunt scrise in limba romana;
– Comercializarea de produse cu termen expirat;
– Neafisarea orarului de functionare;
– Neafisarea plachetei TELEFONUL CONSUMATORILOR, informeaza ANPC. 

Au fost aplicate 291 sanctiuni: 119 amenzi contraventionale in valoare totală de 304500 lei si 172 avertismente. De asemenea, a fost dispusa oprirea temporara a prestarii de servicii pentru 30 de operatori economici identificati cu abateri, anunta ANPC. 

TOP 10 cele mai PERICULOASE haine şi jucării pentru copii. LISTA din Sistemul de ALERTĂ RAPIDĂ a consumatorilor

Pentru că se apropie cu repeziciune sărbătorile de iarnă, mulţi părinţi au început să caute deja cadouri pentru cei mici. Atenţie, însă! O jucărie care poate părea banală poate face rău uneori copilului, la fel cum o haină nepotrivită poate pune în pericol viaţa celui mic. Pentru a evita situaţiile neplăcute, înainte de a pleca la cumpărături puteţi consulta şi lista articolelor periculoase pentru copii care au fost descoperite pe piaţă şi au fost introduse în Sistemul de Alertă Rapidă – RAPEX. Detalii, aici.