Jumbo, afectat grav de coronavirus. Magazinele au fost închise

Retailerul de jucării Jumbo, care are 14 hipermarketuri în România, a fost afectat grav de al doilea val al pandemiei de coronavirus. Toate magazinele din Grecia au fost închise.

07 dec. 2020, 15:29
Jumbo, afectat grav de coronavirus. Magazinele au fost închise

Jumbo, afectat grav de coronavirus. Restricţiile dure impuse de autorităţile din Grecia au condus la scăderea vânzărilor retailerului de jucării cu aproximativ 35% în noiembrie față de luna similară din 2019, potrivit Jumbo.

Declinul de la începutul anului s-a adâncit la circa 10,7%, de la -7% după primele 10 luni.

“Pe măsură ce ne apropiem de sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, magazinele din Grecia continuă să fie închise, în așteptarea deciziilor privind reluarea operațiunilor din retail”, arată compania într-o notă pentru investitori, potrivit profit.ro. 

Citeşte şi  Marile magazine, anunţ pentru români înaintea restricţiilor

Jumbo o rețea de 80 de hipermarketuri de jucării

Toate magazinele Jumbo din afara Greciei sunt în prezent deschise. Retailerul grec și-a avertizat, anterior, investitorii că evoluția pandemiei în țările în care este prezent și măsurile luate de guverne pe fondul crizei sanitare vor avea “un impact semnificativ” asupra afacerilor în acest an.

Jumbo deține o rețea de 80 de hipermarketuri de jucării, dintre care 52 în Grecia, 14 în România, 9 în Bulgaria și 5 în Cipru, precum și două magazine online, operate din Grecia și, respectiv din Cipru, ultimul fiind lansat la finele lunii mai. Grupul vrea să deschidă un nou hipermarket în România, la Craiova, precum și un magazin online, lansarea acestora fiind programată inițial pentru ultima parte a anului.

Din cauza pandemiei, Jumbo a amânat deschiderea noilor magazine din România pentru începutul anului viitor.