„Jurassic World” şi „Inside Out”, luptă strânsă pentru supremaţie în box office-ul nord-american

Filmul de aventuri cu dinozauri "Jurassic World" și pelicula de animație "Inside Out" continuă să domine clasamentul încasărilor în cinematografele nord-americane în weekendul recent încheiat, ocupând primele locuri, potrivit estimărilor realizate de societatea Exhibitor Relations, scriu AFP și portalul de specialitate boxofficemojo.com.

06 iul. 2015, 08:48
„Jurassic World” şi „Inside Out”, luptă strânsă pentru supremaţie în box office-ul nord-american

„Jurassic World”, cu 30,9 milioane de dolari din încasări, se află pe locul fruntaș al box office-ului nord-american pentru a patra săptămână la rând, analiștii estimând că per total filmul a strâns peste 558 de milioane de dolari de la lansare. La nivel internațional încasările filmului, co-produs de Steven Spielberg, au depășit 1,3 miliarde de dolari, potrivit lui Paul Dergarabedian, analist în cadrul societății Rentrank Media.

„Jurassic World” este primul film din acest an după „Fast & Furious 7″ care rămâne în fruntea box-office-ului nord-american patru săptămâni consecutive”, a adăugat Paul Dergarabedian.

Filmul de animație „Inside Out”, al studiourilor Disney Pixar, care a fost proiectat în cadrul competiției Festivalului Internațional de la Cannes, se plasează foarte aproape în clasament cu 30,1 milioane de dolari, ajungând per total de la lansare la 246,2 milioane de dolari.

„Terminator Genisys”, al cincilea film al seriei, cu Arnold Schwarzenegger în rolul principal, ocupă la debut locul al treilea în top cu încasări de 28,7 milioane de dolari. Potrivit portalului de specialitate Rottentomatoes filmul nu s-a bucurat la lansare de un feedback extraordinar din partea publicului, numai 27% dintre opinii fiind favorabile.

Un alt film aflat la lansare a intrat în clasamentul nord-american direct pe locul patru, în weekendul recent încheiat — producția studiourilor Warner Bros „Magic Mike XXL”, în regia lui Gregory Jacobs, cu Channing Tatum în rolul principal. Filmul a strâns din încasări 12 milioane de dolari și este un remake al peliculei „Magic Mike” din 2012 realizate de Steven Soderberg.

Producția studiourilor Universal Pictures „Ted 2”, a doua parte a comediei regizate de Seth MacFarlane despre năzdrăvanul ursuleț de pluș, cu actorii Mark Wahlberg și Liam Neeson în distribuție, ocupă locul al cincilea în clasament, cu încasări de 11 milioane dolari, acumulând per total de lansare 58,3 milioane de dolari.

Pelicula „Max”, în regia lui Boaz Yakin, despre un câine, care după ce a revenit din Afganistan, unde a participat la diferite misiuni alături de unități ale pușcașilor marini americani, a fost dresat de un adolescent, ocupă locul șase cu 7 milioane de dolari încasări.

Comedia „Spy” a studiourilor „20th Century Fox” care urmărește aventurile lui Susan Cooper (Melissa McCarthy), un agent secret aflat la prima sa misiune, în care trebuie să oprească un traficant de arme care încearcă să vândă o armă nucleară, ocupă locul șapte, față de locul cinci deținut în urmă cu o săptămână, cu încasări de 5,5 milioane de dolari. Per total de la lansare „Spy” a strâns peste 97 milioane de dolari.

Superproducția Warner Bros „San Andreas” despre o serie de seisme produse pe falia San Andreas care distrug California ocupă locul opt cu 3 milioane de dolari încasări, ajungând per total în cele șase săptămâni de la lansare la peste 147 de milioane de dolari.

Drama „Me and Earl and the Dying Girl”, în regia lui Alfonso Gomez-Rejon, o adaptare a romanului din 2012 cu același nume al lui Jesse Andrews, care semnează și scenariul adaptat, ocupă locul nouă în clasament cu 1,32 milioane de dolari. În cele patru săptămâni de la lansare a strâns peste 4 milioane de dolari. „Me and Earl and the Dying Girl” spune povestea unui adolescent, Greg Gaines, interpretat de Thomas Mann, pasionat de producerea filmelor, care însă află de diagnosticarea cu leucemie a unei colege și foste prietene a sa din copilărie. Greg, neglijează orele de clasă, și dedică mare parte din timp susținându-și colega pe durata ședințelor de chimioterapie, iar în cele din urmă hotărăște să facă un film despre ea. În cadrul proiecției la Festivalul de la Sundance filmul a fost extrem de bine primit și a fost premiat cu Marele Premiu al Juriului la secțiunea dramă în cadrul festivalului.

Producția Open Road Films „Dope”, despre un adolescent, Malcolm, care trăiește într-un cartier dificil din Los Angeles, ocupă locul zece în clasament cu 1,1 milioane de dolari, acumulând din încasări peste 14 milioane de dolari în cele trei săptămâni de la lansare.

Citeşte şi Jurassic World, ÎNCASĂRI RECORD în primul weekend după lansare