Jurnalist bătut crunt într-o pădure din Suceava, în timp ce filma un material despre tăierile ilegale de pădure

Jurnalistul Mihai Dragolea, activistul de mediu Tiberiu Bosutar și un însoțitor au fost bătuți de un grup de 20 de persoane într-o pădure din Coșna, județul Suceava.

16 sept. 2021, 23:52
Jurnalist bătut crunt într-o pădure din Suceava, în timp ce filma un material despre tăierile ilegale de pădure

Jurnalist bătut crunt într-o pădure din Suceava.

Incidentul s-a petrecut în timp ce Mihai Dragolea filma un documentar intermațional cu tema tăierile ilegale de păduri din România.

„Ne-au atacat cu furci și topoare. Nu am putut avea niciun dialog cu ei. Nu strigau decât atât: Vă omor!, Vă omor”, a povestit la Digi24, Mihai Dragolea.

Jurnalistul Mihai Dragolea spune că i se pare de neconceput să pățească așa ceva în anul 2021 doar pentru că își face meseria.

„Să fii atacat cu furci și topoare în 2021, ca în 1600, chiar nu este o realitate pe care ar trebui să o avem și nici măcar să o putem înțelege”, a comentat acesta.

Jurnalistul a rămas fără echipament, implicit înregistrări. Toate i-au fost distruse în urma incidentului.

Activistul de mediu Tiberiu Bosutar îl ajuta pe Mihai Dragolea să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, iar Bosutar și celălat însoțitor și-au pierdut cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

O parte dintre atacatori au fost identificați de oamenii legii și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei.

Avocații Greenpeace au transmis că au intrat deja în legătură cu victimele și le oferă asistență juridică de urgență.

„Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei!”, a transmis Greenpeace pe Facebook.

Cei trei activiști au ajuns pe mâna medicilor. Din fericire, starea lor este stabilă în momentul de față.