Jurnalist chemat la Poliţie în scandalul filmuleţelor erotice care-l au ca protagonist pe prefectul Mario De Mezzo

George Radu, proprietarul publicaţiei „Ţinta”, a fost chemat la poliţie în dosarul filmuleţelor erotice cu prefectul de Olt Mario De Mezzo. Acesta din urmă a făcut o plângere la Poliție în care reclamă faptul că laptopul i-a fost hackuit, fiindu-i sustrase informații importante, printre care și respectivul filmuleț.

10 ian. 2024, 18:25
Jurnalist chemat la Poliţie în scandalul filmuleţelor erotice care-l au ca protagonist pe prefectul Mario De Mezzo

Informaţia a fost făcută publică chiar de George Radu, pe canalul său de Tiktok.

M-a implicat pe mine într-un dosar în care el a făcut o plângere la poliţie că i-a fost spart laptopul (…) Mă găsişi pe mine marele IT-ist? (…) Am primit – aceasta este citaţia – de la poliţie că trebuie să mă prezint. Practic, este vorba despre un dosar de sustragere de informaţii cibernetice. Eu? Eu, marele IT-ist…”, a transmis jurnalistul.

@georgeradu1962 #Mascariciul #delimano #demezzo #pnl #pnlolt #prefecruraolt #olt #slatina #vatafii #prefectinblugi #amvenit ♬ sunet original – George Radu

Prefectul de Olt, Mario De Mezzo, acuză că laptopul său a fost accesat, iar mai multe imagini, inclusiv unele de conținut intim, au ajuns în spațiul public. Aceste imagini, care au început să apară pe 5 octombrie 2023, includ și fotografii cu vicepreședintele PNL, Gigel Știrbu, susținător al lui De Mezzo și implicat în numirea acestuia în funcția de prefect, scrie gazetanoua.ro

Fotografiile îl arată pe Știrbu într-o vacanță în Mexic, îmbrăcat lejer și fumând, iar în articole se sugerează că acestea provin de pe dispozitivul electronic al prefectului. Cu toate acestea, Mario De Mezzo a declarat într-o intervenție televizată că nu a avut niciodată acele fotografii cu colegul său de partid.

În setul respectiv există şi imagini video cu o femeie, alături de vocea prefectului, vorbind vulgar.

Imaginile au o vechime de peste zece ani și, potrivit declaraţiei lui De Mezzo pentru Adevărul, singura posibilitate de a ajunge în spațiul public ar fi aceea că i-au fost sustrase din laptop, fie direct, fie prin accesare de la distanță. De Mezzo a mai declarat că nu știe când au fost copiate imaginile, dar a sesizat organele de anchetă pentru a elucida cazul.