Jurnalist de investigaţie, omorât după ce a dezvăluit corupţia din fotbal. A fost împuşcat de pe motocicletă

Ahmed Hussein-Suale, jurnalist de investigaţie sub acoperire, din Ghana, a fost ucis miercuri noapte, în jurul orei locale 23.00 (ora 01.00, ora României), de persoane necunoscute, după ce a publicat o serie de articole legate de corupţia din fotbalul ghanez.

17 ian. 2019, 19:48
Jurnalist de investigaţie, omorât după ce a dezvăluit corupţia din fotbal. A fost împuşcat de pe motocicletă

Ahmed Hussein-Suale a fost omorât în trafic, în propria maşină, de doi indivizi aflaţi pe o motocicletă. Aceştia au deschis focul asupra sa, două gloanţe lovindu-l în piept, iar unul în gât. Crima a avut loc în capitala Ghanei, Accra.

Ahmed a fost membru al echipei de investigaţii Tiger Eye Private Investigations care a dezvăluit corupţia de la nivelul Federaţiei de Fotbal din Ghana, care a condus la demiterea şi suspendarea pe viaţă a preşedintelui Kwesi Nyantakyi. De asemenea, a făcut parte dintr-o echipă de investigaţie, alături de jurnalişti BBC, în cadrul unui documentar despre vânzarea părţilor corpului uman pentru ritualuri magice, în Malawi.

Potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor, doar un singur alt jurnalist a fost ucis în Ghana, după 1992. Totodată, la nivelul întregii Africi, opt jurnalişti au fost omorâţi numai în anul 2017.