Jurnalist ucrainean de 36 de ani, care a rămas la luptă, ucis de ruși. Zelenski: „Să ştie fiul său că Rusia va purta responsabilitatea pentru această moarte”

Un jurnalist ucrainean de 36 de ani, Oleksandr Makhov, care s-a înrolat după ce rușii i-au invadat țara, a murit în luptă, în afara orașului Izyum, a anunțat Volodimir Zelenski.

05 mai 2022, 09:26
Jurnalist ucrainean de 36 de ani, care a rămas la luptă, ucis de ruși. Zelenski: „Să ştie fiul său că Rusia va purta responsabilitatea pentru această moarte”

Jurnalist ucrainean de 36 de ani, care a rămas la luptă, ucis de ruși.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis, miercuri noaptea, în mesajul către popor, că un jurnalist ucrainean, Oleksandr Makhov, în vârstă de 36 de ani, şi-a pierdut viaţa în luptele date în afara oraşului Izyum. ”Să ştie fiul său, Vladislav, că Rusia va purta responsabilitatea pentru această moarte”, a transmis liderul ucrainean.

Zelenski: Un jurnalist curajos, mereu printre primii

”Sunt sigur că aţi văzut reportajele lui pe canalele Ucrainei şi Dom TV. Poate i-aţi văzut comentariile, postările. (..) A fost mereu printre cei mai curajoşi, printre primii. A lucrat mereu în cele mai fierbinţi locuri. (..) Din prima zi a războiului pe scară largă, el a fost pe prima linie. Voluntar. Veteranul ATO. Războinicul brigăzii 95 de asalt. Născut în regiunea Luhansk”, a continuat Zelenski.

Oleksandr Makhov, jurnalist, a murit în regiunea Harkov, în luptele de lângă Izium, potrivit acestuia.

”Avea 36 de ani. Sincere condoleanţe rudelor şi apropiaţilor. Să ştie fiul său Vladislav, că Rusia va purta responsabilitatea pentru această moarte. Cu siguranţă vom câştiga victoria pentru Ucraina. Sunt sigur că a fost visul lui Oleksandr şi îl vom face să devină realitate”, a adăugat Zelenski.

Informația referitoare la decesul jurnalistului ucrainean a apărut în mesajele date de presa din Ucraina.

Cel puţin 20 de jurnalişti şi-au pierdut viaţa de la începutul invaziei soldaţilor ruşi în Ucraina

Până la mijlocul lunii aprilie, cel puţin 20 de jurnalişti şi-au pierdut viaţa în războiul din Ucraina, unde veniseră să relateze despre ororile soldaţilor ruşi trimişi să invadeze Ucraina.

„Acest război nu cruță pe nimeni: ia viețile soldaților, civililor, lucrătorilor media… Rușii comit genocid – ucid pe toți la rând, indiferent de vârstă, sex, naționalitate sau profesie”, a transmis Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Ucraina. Conform NSJU, cel puţin 20 de jurnalişti au murit de la începutul invaziei soldaţilor ruşi. Printre aceștia se numără și reprezentanți ai presei străine.

La 1 martie, invadatorii ruşi au încercat să distrugă un turn de televiziune din Kiev. În timpul atacului cu rachetă a lovit turnul principal de televiziune din Kiev. Cameramanul Yevhen Sakun a murit. Pe 11 martie, un alt cameraman ucrainean , Viktor Dedov, a fost ucis. Angajatul canalului Sigma TV a murit în propriul apartament din Mariupol după ce două obuze au lovit locuinţa.