Jurnalistă americană, reţinută pentru că ar fi încercat să treacă fraudulos graniţa în Turcia

O cetăţeancă americană, jurnalist de profesie, a fost reţinută de către autorităţile turce după ce ar fi încercat să treacă fraudulos graniţa cu Turcia, venind din Siria.

08 aug. 2016, 12:07
Jurnalistă americană, reţinută pentru că ar fi încercat să treacă fraudulos graniţa în Turcia

Americanca Snell Lindterly a fost arestată pentru că a încercat să treacă ilegal graniţa cu Turcia, venind din Siria, a informat agenţua Anadolu, citând declaraţia guvernatorului provinciei Hatay, Ercan Topaca.

Guvernatorul a declarat că jurnalistul Snell Lindsterly a fost reţinută în districtul Altinozu, din Hatay, aflată în apropiere de graniţa cu Siria.

„Ea a încercat să treacă graniţa ilegal… O anchetă este în curs. Deocamdată, nu ştim dacă este spion”, a mai spus Topaca, potrivit rt.com.

Citeşte şi Un apropiat al unuia dintre autorii atentatului de la Charlie Hebdo a fost reţinut în Turcia

Guvernatorul a mai spus că elicoptere americane au fost văzute zburând peste graniţă pentru a o recupera pe jurnalistă, înainte ca femeia să fie arestată.

Topaca a informat de asemenea că americanca a fost luată în custodie pentru motivul că ea încercase să treacă ilegal graniţa dintre Turcia şi Siria, iar apoi ar fi încercat să intre ilegal din nou în Turcia.

said she was taken into custody on the grounds that she crossed into Syria from Turkey illegally, and then tried to re-enter Turkey illegally. Lindsteyler has a residence permit in Turkey.