Jurnalista devenită celebră după ce a transmis mesaje împotriva lui Putin la televiziunea de stat din Rusia a protestat din nou în fața Kremlinului: „Putin este un ucigaș, iar soldații lui sunt fasciști”

Marina Ovsiannikova, jurnalistă din Rusia cunoscută la nivel mondial după ce a transmis un mesaj împotriva lui Vladimir Putin la televizor, la începutul războiului din Ucraina, a protestat din nou față de politica liderului rus chiar în fața Kremlinului.

16 iul. 2022, 21:20
Jurnalista devenită celebră după ce a transmis mesaje împotriva lui Putin la televiziunea de stat din Rusia a protestat din nou în fața Kremlinului: „Putin este un ucigaș, iar soldații lui sunt fasciști”

Marina Ovsiannikova l-a numit pe Putin „ucigaș”, spunând că din cauza lui au murit sure de copii în războiul din țara vecină.

„Putin este un ucigaș. Soldații lui sunt fasciști. 352 de copii au murit. Câți copii mai trebuie să moară pentru ca tu să te oprești?”, este mesajul afișat pe o coală de hârtie în centrul Moscovei de jurnalista Ovsiannikova.

În fața jurnalistei se aflau trei păpuși însângerate, un simbol al copiilor uciși de armata rusă în timpul războiului din Ucraina.

Reamintim că pe 14 martie 2022, la doar câteva săptămâni de la izbucnirea războiului, Marina Ovsiannikova, angajată la vremea aceea a telviziunii Pervîi Kanal, a scandat, în timpul transmisiunii în direct „Fără război! Opriți războiul! Nu credeţi propaganda! Aici primiţi doar minciuni”. Televiziunea a oprit imediat transmisiunea și a schimbat știrea.

„Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, iar Rusia este țara agresoare, iar responsabilitatea acestei agresiuni ține de conștiința unei singure persoane. Acest bărbat este Vladimir Putin”, a spus Ovsyannikova într-un videoclip, înainte de a întrerupe transmisiunea în direct.

Marina, în vârstă de 43 de ani, lucra ca editor la televiziunea respectivă. În urma incidentului, jurnalista, mamă a doi copii, a fost audiată, iar apoi amendată cu 30.000 de ruble (aproximativ 250 de euro) și lăsată în libertate.

Citește și O jurnalistă a întrerupt transmisiunea live a unei televiziuni din Rusia. Tânăra a scandat „Fără război! Opriți războiul!”

După ce a fost audiată, la vremea aceea, jurnalista a transmis că „viaţa mea s-a schimbat mult, asta cu siguranţă. Îmi pare bine că am spus ceea ce gândesc. Mult mai important e că a apărut o nouă tendinţă: alţi jurnalişti îmi urmează exemplul”.

„Sunt nişte zile foarte grele în viaţa mea, am petrecut aproape două zile fără să dorm, interogatoriul a durat 14 ore. Nu am avut dreptul să vorbesc cu rudele mele, nu am avut acces la asistenţă juridică şi de aceea am fost într-o poziţie foarte dificilă. Astăzi trebuie să mă odihnesc!”, spunea ea.

Citește și Jurnalista rusă care a îndrăznit să protesteze împotriva războiului, în direct la tv, şi-a primit pedeapsa. Interogatoriul a durat 14 ore

După incidentul de la postul de stat rus Pervîi Kanal, în urma căruia a fost dată afară, Marina Ovsiannikova a fost angajată la ziarul german Die Welt.