Jurnalişti în pericol de moarte: O echipă a televiziunii BBC a scăpat ca prin minune de un atentat, în direct VIDEO

Mai mulţi reporteri de la postul de televiziune BBC Arabic s-au alăturat forţelor speciale din Irak chiar în miezul unei bătălii din Mosul, pentru a filma bătălia.

07 nov. 2016, 19:38

Echipa de jurnalişti era compusă dintr-un cameraman, un reporter, un fotograf şi un interpret. Cu toţii şi-au riscat viaţa avansând împreună cu o patrulă a trupelor speciale irakiene în oraşul Mosul, aflat de mai bine de doi ani în mâinile jihadiştilor din gruparea Stat Islamic şi care acum este asediat de coaliție. Acesta este un război total. 

În timp ce soldaţii urmaţi de jurnalişti inspectau o locuinţă şi încercau să securizeze sectorul, o maşină-capcană a explodat pe neaşteptate, la numai câţiva metri de ei, în timp ce aceştia filmau. Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât i-a pus la pământ, iar spre cer se ridica o minge e foc, provocată de explozia maşinii-capcană. Cinci soldaţi au murit în acest atentat.

Cu toate acestea, jurnaliştii au continuat să filmeze, pentru a oferi apoi imagini unice despre ororile războiului într-unul dintre cele mai edificatoare documentare.

 


loading...