Jurnalistul britanic John Cantlie, răpit de Statul Islamic, filmat în viaţă, la Mosul VIDEO

Gruparea Statul Islamic (SI) a difuzat imagini video care îl arată pe John Cantlie, un jurnalist britanic răpit în urmă cu patru ani în Siria, în viață în orașul irakian Mosul. 

08 dec. 2016, 17:53

Aceste imagini, difuzate de agenția Amaq, organ de propagandă al SI, îl arată pe jurnalist slăbit, exprimându-se în engleză în fața camerei de filmat, ca și cum ar fi făcut un reportaj, în același stil ca și precedentele imagini video ale SI în care apăruse jurnalistul.

Imaginile nu au fost datate, însă podurile distruse, vizibile în acestea, sugerează că ele au fost filmate în ultimele săptămâni.

Coaliția anti-SI condusă de SUA a distrus mai multe poduri în centrul orașului Mosul în timpul ultimelor săptămâni.

Mai multe zeci de mii de soldați irakieni susținuți de raiduri aeriene ale acestei coaliții au lansat la 17 octombrie o vastă ofensivă asupra orașului Mosul, pentru a recuceri din mâinile jihadiștilor ultimul lor bastion în Irak.

John Cantlie a fost răpit în noiembrie 2012 împreună cu un alt jurnalist, James Foley, ambii transmițând din teatrul de operațiuni din Siria. Ulterior, americanul Foley a devenit primul dintre mai muți ostatici care au fost asasinați de SI.

Organizația ‘Reporteri fără Frontiere’ (RfF) a condamnat SI pentru folosirea ‘lașă’ a unui ostatic, forțat să le facă propagandă.


loading...