Jurnalistul Dan Turturică dă de PĂMÂNT cu Klaus Iohannis – ne propune „România lucrului PROST făcut”

"Dacă aș fi în locul lui Iohannis, mi-ar crăpa obrazul de rușine! A venit complet nepregătit la o dezbatere care ar fi putut să joace un rol decisiv în alegerile de duminică", îşi începe jurnalistul Dan Turturică analiza dezbaterii prezidenţiale dintre Ponta şi Iohannis.

12 nov. 2014, 11:35
Jurnalistul Dan Turturică dă de PĂMÂNT cu Klaus Iohannis – ne propune „România lucrului PROST făcut”

Jurnalistul de la România Liberă consideră că între Klaus Iohannis şi votanţii săi nu există „o punte cât de cât solidă de principii şi viziune”, adăugând că „dacă ești într-o minimă sincronizare cu alegătorii tăi știi precis ce îi reproșează aceștia lui Ponta și de ce îl consideră un pericol!”

Turturică arată că motivul pentru care Klaus Iohannis a fost slab în dezbaterea de aseară ţine de faptul că prezidenţiabilul ACL „nu înțelege decât superficial mecanismele prin care prestația lamentabilă a majorității politicienilor a distrus această țară. Are doar senzația că le înțelege. Dovada? Nu știe nici acum de ce poziția sa la referendumul din 2012 a fost greșită. Este onorabil să fii consecvent, nu este deloc onorabil să persiști într-o eroare. Mai rău, este un semn de obtuzitate și chiar de aroganță să nu vrei să afli de ce Germania, pe lângă alte țări partenere, a reacționat atât de dur față de tentativa de puci parlamentar. Pentru că dacă ar fi făcut-o nu cred că nu ar fi făcut măcar o jumătate de pas înapoi.”

Jurnalistul îl critică pe Iohannis şi pentru faptul că „nu a internalizat” discursul pro-România, discursul pro-stat de drept, discursul pro-justiție sau discursul pro-parteneriate strategice. „De aceea i-au rămas minute neconsumate la fiecare din intervențiile sale. Pentru că nu știa ce să zică.”, atrage atenţia Dan Turturică. Acesta mai arată că Iohannis a jucat rolul elevului care descoperă că „nu este în stare să scrie decât câteva fraze, iar pagina rămâne aproape goală, cu el holbându-se la ea și realizând că nu a rămas cu mai nimic din ce a citit.”

Turturică desfiinţează şi linia centrală a campaniei lui Iohannis. Acesta arată că „România lucrului bine făcut” presupune ca oamenii „să se pregătească temeinic înainte de a se apuca de treabă, iar atunci când se apucă să se încăpățâneze să o ducă până la capăt. Ceea ce presupune să înveți, să perseverezi, să asculți criticile, să faci un efort real de a le înțelege și mai ales de a te corecta.”