Jurnalistul german luat pe sus din Piaţa Victoriei la protestul din 10 august 2018 a câştigat procesul cu Jandarmeria

Jurnalistul german Paul Arne Wagner, săltat de forţele de ordine şi amendat cu 500 de lei la protestele din 20 iunie 2018, a anunţat, luni, că a câştigat definitiv procesul cu Jandarmeria, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti.

08 oct. 2019, 06:26
Jurnalistul german luat pe sus din Piaţa Victoriei la protestul din 10 august 2018 a câştigat procesul cu Jandarmeria

„Am câştigat, definitiv. Aşa a decis Tribunalul Bucureşti. Justiţia mi-a dat dreptate în faţa Jandarmeriei şi în faţa unui guvern autocrat şi neruşinat. Mie şi altor sute de oameni care în ultimii ani sunt victimele abuzurilor Jandarmeriei Române, braţul armat al regimului mafiot PSD-Dragnea-ALDE-UDMR. Dar, pentru ca mie, şi tuturor celorlalţi cetăţeni ale căror drepturi au fost încălcate, să ni se facă dreptate, multe lucruri trebuie încă să se întâmple”, a scris jurnalistul pe pagina sa de socializare.

Arne Wagner acuză Jandarmeria de minciună şi îi întreabă pe politicienii din opoziţie dacă sunt pregătiţi să renunţe la arma împotriva poporului care este Jandarmeria Română.

„Suntem în pragul moţiunii de cenzură, este posibil ca în câteva zile guvernul PSD să fie istorie. Însă, dragi politicieni din opoziţie (PNL, USR), sunteţi pregătiţi pentru ceea ce va urma în continuare? V-aţi scris cu toţii programele pentru un guvern de tranziţie? Şi sunteţi pregătiţi să renunţaţi la arma împotriva poporului care este Jandarmeria Română, şi la legea învechită şi neconstituţională a adunărilor publice (60/1991) şi să îndreptaţi ceea ce este nedrept?

Legea 60/1991 este acea lege cu care Jandarmeria a încercat, de cele mai multe ori fără succes, să îşi justifice abuzurile politice împotriva cetăţenilor revoltaţi care au protestat, încercând să îşi exercite un drept fundamental. Legea 60 datează din 1991 şi este mai veche decât Constituţia. Ca să îţi dai seama că această lege Iliesciană este una neconstituţională e suficient doar să ştii să citeşti – şi să lecturezi ambele texte. Constituţia este legea supremă, iar o lege care precede Constituţia, şi este contrară spiritului ei, nu ar trebui să existe. Mai mult, din momentul aderării României la Uniunea Europeană, Legea 60 a adunărilor publice ar fi trebuit urgent rescrisă, ea fiind în disonanţă cu normele europene, permiţând prin multele ei breşe ca drepturile fundamentale ale cetăţenilor să fie călcate în picioare”, a afirmat jurnalistul german.

Jurnalistul german Paul Arne Wagner a fost amendat cu 500 de lei la protestul din 10 august din Piața Victoriei din 2018 deoarece nu ar fi avut un comportament adecvat la miting și nu a dovedit cu un document oficial că este reprezentant al presei.

„Jandarmeria Română sancționează comportamentul necorespunzător pe care îl manifestă o persoană, indiferent de calitatea acesteia. Cel în cauză a forțat dispozitivul de jandarmi aflat la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea acestuia și conducerea la Secția de Poliție unde a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 lei”, au precizat reprezentanții Jandameriei din Capitală la acel moment.