Justiţia din Pakistan a ordonat arestarea fostului preşedinte Pervez Musharraf

Un tribunal din Pakistan a ordonat joi arestarea fostului preşedinte Pervez Musharraf, reîntors recent din autoexil cu speranţa de a participa la alegerile generale, în legătură cu demiterea unor judecători pe vremea când era în fruntea statului.

18 apr. 2013, 07:48
Justiţia din Pakistan a ordonat arestarea fostului preşedinte Pervez Musharraf

„Avocatul nostru a solicitat prelungirea eliberării pe cauţiune în cazul judecătorilor”, a declarat Muhammad Amjad, un purtător de cuvânt al formaţiunii politice a lui Musharraf, scriu agenţiile străine de presă, potrivit Agerpres.

„Cei care îl acuză nu au venit cu argumente serioase în favoarea arestării sale. Noi considerăm deci că libertatea pe cauţiune ar fi trebuit să fie prelungită fără probleme, dar, spre marea noastră surpriză, judecătorul a respins prelungirea şi a dispus arestarea lui Musharraf”, a adăugat el.

Acelaşi tribunal a prelungit recent până joia aceasta eliberarea pe cauţiune a lui Musharraf în acest caz. Generalul în retragere, care a asistat la audiere, a părăsit imediat tribunalul din Islamabad sub protecţia gărzilor sale de corp.

Pervez Musharraf este liderul APLM (All Pakistan Muslim League), un partid creat în exil şi care nu are niciun deputat în legislativ. Pe de altă parte, un tribunal pakistanez a decis în această săptămână că fostul preşedinte este ineligibil pentru alegerile generale din 11 mai.