JUVENTUS BUCURESTI- CFR CLUJ 0-2: Dan Petrescu, nemulţumit de sistemul cu înjumătăţirea punctelor

Echipa CFR Cluj a învins, duminică, la Ploieşti, cu scorul de 2-0 (0-0), formaţia Juventus Bucureşti, într-un meci din etapa a XXVI-a a Ligii I, ultima a sezonului regulat. Alexandru Ioniţă a marcat primul gol pentru CFR Cluj, echipă la care s-a transferat în această iarnă, de la Astra Giurgiu.  

25 feb. 2018, 11:26
JUVENTUS BUCURESTI- CFR CLUJ 0-2: Dan Petrescu, nemulţumit de sistemul cu înjumătăţirea punctelor

JUVENTUS BUCURESTI- CFR CLUJ 2-0. În urma acestui rezultat, CFR Cluj termină sezonul regulat pe primul loc al clasamentului Ligii I. Liderul a acumulat 59 de puncte, iar FCSB, ocupanta locului secund, are 52 de puncte în acest moment.

Tehnicianul CFR Cluj, Dan Petrescu, se plânge de faptul că echipa sa va pierde jumătate din punctele obţinute în sezonul regulat, la intrarea în play-off-ul Ligii I.

„Cine s-ar fi aşteptat să facem 60 de puncte în 26 de meciuri? O echipă nouă, cu un antrenor nou, într-o lună, practic, s-au cumpărat foarte mulţi jucători şi nu e uşor. Dar băieţii au muncit excelent, au respectat ce am făcut la antrenamente, au fost disciplinaţi, organizaţi şi au obţinut nişte rezultate excelente. Nici azi nu a fost uşor, a fost foarte greu, nu credea nimeni că joacă echipa de pe primul loc cu cea de pe ultimul. Ne-am chinuit , adversarul a fost organizat, bine pregătit fizic şi ne-a pus probleme. Din păcate pentru noi, de mâine o să ne trezim la realitate. Realitatea spune că avem alte puncte. O să le spun băiueţilor la antrenament că au făcut un campionat, dar nu valorează nimic în opinia mea, dacă nu avem continuitate în aceste zece meciuri. Nu mă aşteptam să facem atâtea puncte şi să pierdem atâtea puncte. Să faci 60 de puncte şi 16-17 puncte faţă de locul 4 şi poate să te prindă oricând, Toate echipele se vor bate la campionat, poate Iaşul are şansele cele mai mici, are doar 20 de puncte, e greu să le prindă pe celelalte. Dar şi Iaşul îşi va da viaţa la ficare meci şi va face puncte în play-off”, a declarat Petrescu la Digi Sport.

El a explicat cum a ajuns să execute penaltiul Alexandru Ioniţă; „La ultimul meci, cu Chiajna, la 2-0, a ratat penalti Culio. Şi după meci i-am spus că avea destule goluri şi era mai bine să bată Alex, să debuteze şi el cu gol. Şi el a zis că data viitoare poate o să-l lase. El a crezut că e mai bine să bată Ioniţă. Dacă rata, meciul era greu în continuare, la 1-0 se putea întâmpla orice. La 2-0, ne-am mai liniştit. Ioniţă trebuie să facă ambele faze, să joace şi fără minge şi când o va face va fi un jucător de bază la CFR.”

Petrescu spune că i-ar fi plăcut să joace cu Dinamo în play-off, dar nu poate afirma că îi pare rău că „alb-roşii” au ajuns în play-out.

„N-aş vrea să bag cuţitul în rană, nu sunt arogant, nu-mi plac chestiile astea. Nu pot să sun că-mi pare rău sau că e bine. Fiecare are ce merită. Poate atâta au meritat, dar nu ştiu dacă atâta au meritat. Problemele lor acolo au fost mari şi pentru suporterii lor e păcat. Aşa suporteri nu prea mai sunt în România azi şi ei meritau. Dar ce poţi să faci? Asta-i viaţa. Şi mie îmi plăcea să joc cu Dinamo în play-off, dar nu pot să spun că-mi pare rău. Ei problema lor, ei şi-au făcut-o, ei trebuie să o rezolve”, a afirmat tehnicianul. 

De partea cealaltă, ”lanterna roșie” Juventus București se va agăța de orice șansă pentru a ține aproape de restul plutonului care va juca în play-aut.

Ardelenii conduc clasamentul, cu 56 de puncte, patru în plus faţă de FCSB, iar o victorie astăzi le-ar mai oferi două puncte pentru play-off, în condiţiile în care punctele se vor înjumătăţi.

Juventus Bucureşti are o singură victorie în 25 de etape, în care a strâns 11 puncte, cinci mai puţin decât penultima clasată, Gaz Metan Mediaş.

ECHIPELE PROBABILE

Juventus Bucureşti: Drăghia – Kardes, Wallace, Leca, Fl. Ştefan – Koffi – Rabei, V. Gheorghe, Băjenaru, Ciobanu – Ciolacu.

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora – Hoban, Djokovic – Deac, Culio, Ioniţă – Ţucudean.

Arbitri: Adrian Comănescu – Bogdan Gheorghe, Marius Nicoară.

Un singur succes a reuşit Juventus pe teren propriu în acest sezon, 2-1 cu Sepsi, în rest 4 remize şi 7 partide pierdute.
7 victorii, două rezultate de egalitate şi 3 înfrângeri este palmaresul clujenilor în deplasare. Aceştia au marcat cel puţin un gol în 11 dintre cele 12 jocuri disputate din postura de vizitatori.

1 octombrie 2017, CFR Cluj-Juventus Bucureşti 2-0 a fost singura confruntare directă dintre cele două formaţii. Alexandru Păun a deschis scorul în minutul 29, după o acţiune personală, apoi, în minutul 83, Culio a transformat excelent o lovitură de pedeapsă scoasă de Nistor, stabilind rezultatul final.

Marius Baciu vs Dan Petrescu, duel în premieră;

Marius Baciu vs CFR Cluj în Liga 1: 2 jocuri – 1 victorie – 1 înfrângere
2014/2015, CFR Cluj-Concordia Chiajna 2-1;
2015/2016, Concordia Chiajna-CFR Cluj 2-1.

Ţintarul play-off-ului Ligii 1: derby-ul CFR Cluj – FCSB se joacă în etapa a doua

Cu trei meciuri rămase de disputat din sezonul regulat, se ştiu deja echipele care vor evolua în play-off şi cele care vor lua startul în play-out. CFR, FCSB, CS Universitatea Craiova, Astra, Viitorul şi CSM Poli Iaşi se vor lupta pentru titlu, iar FC Botoşani, Dinamo, Voluntari, ACS Poli Timişoara, Chiajna, Sepsi, Gaz Metan şi Juventus Bucureşti vor încerca să evite retrogradarea.

 

În ultima etapă a sezonului regulat, mai sunt programate meciurile Juventus Bucureşti – CFR (duminică, 18:00), FCSB – Sepsi (duminică, 20:45) şi Concordia Chiajna – Voluntari (luni, 17:30).

Clasamentul din debutul play-off-ului (FCSB şi CFR au câte un meci mai puţin disputat): 

 

1. CFR Cluj 28 de puncte
2. FCSB 26
3. CS Universitatea Craiova 26
4. Astra Giurgiu 22
5. FC Viitorul 22
6. CSM Poli Iaşi 20

Ţintarul play-off-ului:

Etapa 1:
CFR Cluj – CSM Poli Iaşi
FCSB – FC Viitorul
CS Universitatea Craiova – Astra Giurgiu

Etapa a 2-a:
CSM Poli Iaşi – Astra Giurgiu
FC Viitorul – CS Universitatea Craiova
CFR Cluj – FCSB

Etapa a 3-a:
FCSB – CSM Poli Iaşi
CS Universitatea Craiova – CFR Cluj
Astra Giurgiu – FC Viitorul

Etapa a 4-a:
CSM Poli Iaşi – FC Viitorul
CFR Cluj – Astra Giurgiu
FCSB – CS Universitatea Craiova

Etapa a 5-a:
CS Universitatea Craiova – CSM Poli Iaşi
Astra Giurgiu – FCSB
FC Viitorul – CFR Cluj

Etapa a 6-a:
CSM Poli Iaşi – CFR Cluj
FC Viitorul – FCSB
Astra Giurgiu – CS Universitatea Craiova

Etapa a 7-a:
Astra Giurgiu – CSM Poli Iaşi
CS Universitatea Craiova – FC Viitorul
FCSB – CFR Cluj

Etapa a 8-a:
CSM Poli Iaşi – FCSB
CFR Cluj – CS Universitatea Craiova
FC Viitorul – Astra Giurgiu

Etapa a 9-a:
FC Viitorul – CSM Poli Iaşi
Astra Giurgiu – CFR Cluj
CS Universitatea Craiova – FCSB

Etapa a 10-a
CSM Poli Iaşi – CS Universitatea Craiova
FCSB – Astra Giurgiu
CFR Cluj – FC Viitorul