Kalaşnikov vrea să lanseze o armă conectată la telefon pentru hipsteri

Producătorul rus de armament Kalaşnikov urmează să lanseze o armă sincronizată la telefon, în vederea antrenamentului la tir, destinată ”hipsterilor”, a anunţat conducătorul grupului într-un interviu acordat publicaţiei RBK, relatează AFP.

09 feb. 2021, 17:26
Kalaşnikov vrea să lanseze o armă conectată la telefon pentru hipsteri
Kalaşnikov vrea să lanseze o armă conectată la telefon pentru hipsteri. FOTO: news.ro

Kalaşnikov vrea să lanseze o armă conectată la telefon pentru hipsteri. Acest tip de armă, MP-155, are la bază opuşcă de vânătoare existentă – de tip MP-155. Concret, este vorba despre o ”armă gadget” în scopul antrenamentelor de tir, a anunţat Dmitri Tarasov, potrivit news.ro.

Kalaşnikov va produce o armă conectată la telefon pentru hipsteri

Obiectivul nostru este să atragem publicul care a crescut cu gadgeturi şi care nu se pot imagina fără ele. Vânătoarea clasică a devenit azi mai rară, aproape extravagantă. Din acest motiv, vrem să ne adresăm (…) hipsterilor, generaţiei Z”, precizează Tarasov.

Arma foloseşte muniţie de calibrul 12/76 şi poate fi sincronizată cu un telefon sau un computer. Ea dispune de un numărător al tirurilor, o busolă şi o înregistrare video.

Preţul estimat este de 100.000 de ruble (1.116 euro).

Citeste si Ceasul Apocalipsei a rămas pe loc. Ce spun oamenii de ştiintă despre sfârşitul lumii

Vreau cu adevărat ca oamenii să deţină o armă responsabilă şi, în acelaşi timp, asta să le producă emoţii (…). De ce să nu profităm de adrenalină şi să ne bucurăm de acest fel de a ne petrece timpul?”, apreciază CEO-ul Kalaşnikov.

Kalaşnikov a produs robotul Igorek, care a declanşat un val de ironii la adresa producătorului de arme

Producătorul rus de armament Kalaşnikov se află în plin proces de transformare, după sosirea unui acţionariat privat în 2014. Compania a produs, între timp, drone, iahturi şi gadgeturi de tot felul. În ultimii ani, s-a remarcat prin producerea de maşini electrice şi a robotului Igorek, ”micul Igor”, un robot de război biped menit să ajute militari să se deplaseze într-un mediu ostil.

Robotul, produs în anul 2018, este înalt de 4 metri, cântăreşte 4,5 tone şi este controlat de soldaţii aflaţi în interior. Compania şi-a prezentat invenţia la Army 2018, un forum de tehnologie militară care a avut loc lângă Moscova. Robotul este imun la gloanţe, poate ţine arme în cleştii săi şi a fost prezentat drept „demonstraţie a ceea ce va veni”.

Acest robot este probabil cel mai popular model de la Army 2018. În prezent, este doar o demonstraţie a drumului pe care plănuim să-l urmăm”, a precizat Vladimir Dmitriev, directorul companiei.