Karolina Pliskova: Acesta este jocul meu, trebuie să joc agresiv

Karolina Pliskova a declarat, după meciul de deschidere al confruntării Fed Cup dintre echipele României și Cehiei, că este foarte fericită că a reușit să câștige primul său meci din carieră împotriva Simonei Halep.

06 feb. 2016, 17:07
Karolina Pliskova: Acesta este jocul meu, trebuie să joc agresiv

Karolina Pliskova a spus că agresivitatea a fost modalitatea prin care a reuşit să câştige.

„Este primul meci pe care îl câștig împotriva Simonei și sunt foarte fericită. Este greu să joci împotriva ei, se apără foarte bine, returnează foarte multe mingi, deci nu e ușor deloc. M-am bucurat că am câștigat al doilea set, pentru că până atunci nu câștigasem niciun set împotriva ei. Acesta este jocul meu, trebuie să joc agresiv, pentru că nu pot să alerg precum Simona. Așa că sunt nevoită să servesc foarte bine și să fiu agresivă de la început. Împotriva Simonei, care întoarce multe mingi, trebuie să ai răbdare și să fii agresiv”, a spus jucătoarea cehă, care a pierdut precedentele trei meciuri împotriva Simonei Halep.

Pliskova a explicat că setul doi a fost cheia meciului de sâmbătă.

„Din punct de vedere fizic, a fost un meci foarte dificil, primul set a durat o oră și zece minute, deci foarte lung. Mă bucur însă foarte mult că l-am câștigat pe al doilea, pe care eu îl consider cheia meciului. Pentru că în setul decisiv m-am simțit mult mai bine, ea nu avea un moral prea bun și în aceste condiții pentru mine a fost mai ușor decât în primele două seturi. Eu oricum am o statistică bună în cel de-al treilea set, nu câștig mereu, dar anul trecut am avut multe victorii în decisiv. Nu am așa de multă experiență în Fed Cup, dar e întotdeauna important să începi cu dreptul. E mult mai ușor să intri în teren când știi că echipa ta conduce cu 1-0”, a adăugat Pliskova.