Kate, criticată dur de autoarea unor romane istorice: „Este o femeie de plastic”

Ducesa Kate a fost criticată din nou. A doua zi după ce creatoarea de modă Viviane Westwood i-a reproşat prinţesei că are prea multe ţinute scumpe, o scriitoare de renume a spus că soţia prinţului William este o femeie de plastic, fără personalitate. Prima reacţie la acest atac a venit din partea premierului David Cameron, care a spus că declaraţiile scriitoarei sunt greşite.

19 feb. 2013, 15:13
Kate, criticată dur de autoarea unor romane istorice: „Este o femeie de plastic”

Hilary Mantel, de două ori laureată a premiului pentru literatură Man Booker Prize, a lansat un atac extrem de virulent la adresa soţiei prinţului William, pe care o descrie drept o păpuşă fără nicio idee personală.

„Kate Middleton, aşa cum este situaţia, pare proiectată de o comisie şi construită de meşteşugari, cu un zâmbet de plastic”, a declarat Hilary Mantel, scriitoare.

Scriitoarea, devenită celebră pentru romanele sale istorice, consideră că tocmai acesta este motivul pentru care Casa Regală pare să o fi acceptat atât de uşor pe Kate.

„Kate pare să fi fost selectată pentru rolul de prinţesă pentru că nu avea nimic de reproşat: pe cât de dureros de slabă pe cât îşi poate dori oricine, fără nicio excentricitate, fără nimic ciudat, fără riscul dezvăluirii caracterului, fabricată de o maşină”, a mai declarat scriitoarea.

Mai mult, Hilary Mantel consideră că singurul scop al prinţesei este să poarte moştenitorul regal. Aşa că nu ar trebui să se plângă că presa a publicat fotografii cu ea topless sau însărcinată la plajă.