Kazahstan: Trei poliţişti şi un civil au fost ucişi cu focuri de armă într-un ATAC ISLAMIST

Oameni înarmaţi au ucis, luni, trei poliţişti şi un civil într-un atac de tip "islamist". Preşedintele kazah, Nursultan Nazarbaiev, a denunţat atacul ca fiind un "act terorist".

18 iul. 2016, 15:22

Update 19:08 Numărul morţilor a crescut la cinci persoane, iar cel al răniţilor, la opt, între care unii sunt în stare gravă, potrivit autorităţilor medicale

Atacul s-a produs în zona comercială din Alma Ata. Ministerul de Interne kazah a informat că suspectul în vârstă de 27 de ani a fost prins şi pus în detenţie şi că un complice al acestuia este însă în libertate, informează bbc.com.

Unul dintre suspecţi a reuşit să fugă, după ce a ucis un bărbat care trece ape stradă şi i-a furat automobilul.

Trei poliţişti şi un civil şi-au pierdut viaţa în acest atac pe care preşedintele ţării l-a calificat ca fiind un atac al „militanţilor islamişti”. 

Potrivit Reuters, ar fi vorba chiar despre şase morţi în urma acestui atac. Preşedintelte ţării a ordonat gradul de pericol de terorism în urma acestui „atentat”.

Atacul din Alma Ata, de luni, s-a produs la o lună de la asaltul unor presupuşi militanţi islamişti în oraşul Aktobe, din nord-vestul ţării.

Ţară bogată în petrol, Kazahstanul a fost, recent, locul unor proteste şi acte violente rar întâlnite în această ţară, comise de cetăţeni nemulţumiţi de propunerea unei noi reforme funciare.