Keith Emerson, cofondator al trupei Emerson, Lake & Palmer, a murit la vârsta de 71 de ani

Keith Emerson, cofondatorul şi clăparul trupei de rock progresiv Emerson, Lake & Palmer, a murit la vârsta de 71 de ani, informează Reuters.

12 mart. 2016, 07:56

Muzicianul britanic a murit în urma unei împuşcături în zona capului, anunţat poliţia americană, vineri seară. Trupul neînsufleţit al victimei a fost descoperit în reşedinţa sa din Santa Monica, potrivit poliţiştilor din acest oraş californian. Autorităţile investighează cazul ca pe o posibilă sinucidere.

Născut în 1944 în localitatea Todmorden din comitatul britanic Yorkshire, Keith Emerson a fost clăpar în mai multe trupe din anii 1960, inclusiv în grupul The Nice. A devenit cunoscut în calitate de membru fondator al trupei Emerson, Lake & Palmer, un ”super-grup” compus din muzicieni rock renumiţi, înfiinţat în 1970.

În afară de Emerson, trupa îi încludea pe basistul Greg Lake, fost membru al grupului King Crimson, şi pe toboşarul şi percuţionistul Carl Palmer, un veteran al mai multor trupe britanice de renume. 

”Keith a fost un suflet blând, care a iubit muzica şi a cărui pasiune pentru prestaţia scenică în calitate de clăpar vor rămâne de neegalat timp de mulţi ani de acum înainte”, se afirmă într-un mesaj publicat pe pagina oficială a artistului. 

”A fost un pionier şi un inovator, iar geniul său muzical i-a inspirat pe toţi cei din universul muzicii rock, clasice şi jazz”, precizează acelaşi mesaj.

Informaţia despre decesul lui Keith Emerson a fost confirmată şi pe pagina de Facebook a trupei Emerson, Lake & Palmer. 

Trupa a lansat nouă albume de studio în anii 1970, inclusiv albumul de debut care poartă numele grupului şi continuarea acestuia, ”Tarkus”, apărut în 1971. Acest material discografic a ajuns pe primul loc în topul Billboard. 

În ultimii ani de viaţă, Keith Emerson s-a implicat în mai multe proiecte solo şi a lansat un volum autobiografic, intitulat ”Pictures of an Exhibitionist”, în 2004. 


loading...