Kelemen: Când citesc că diferenţele culturale, etnice, religioase trebuie şterse, mă enervez

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat sâmbătă că se enervează atunci când vede pe site-ul Guvernului proiecte care vizează regionalizarea şi în care se menţionează că diferenţele culturale, etnice, religioase trebuie şterse pentru ca România să meargă bine.

25 mai 2013, 13:26
Kelemen: Când citesc că diferenţele culturale, etnice, religioase trebuie şterse, mă enervez

„Eu când mă gândesc la regionalizare, mă gândesc la proiectul nostru şi privesc cu mare simpatie. Când văd alte proiecte care vorbesc despre lucruri care pe mine mă şi enervează, când citesc pe site-ul Guvernului sau pe site-ul unei instituţii guvernamentale că diferenţele culturale, etnice, religioase trebuie şterse şi atunci România va merge bine, atunci sigur că mă enervez”, a spus Kelemen, la Congresul UDMR, întrebat cu privire la procesul de regionalizare a României.

CITEŞTE ŞI: Raduly Robert, la congresul UDMR: Vrem AUTONOMIE culturală şi TERITORIALĂ. E singurul ţel

El şi-a exprimat convingerea că nu ar trebui să se dea atribuţii administrative pentru regiunile de dezvoltare economică, notează Agerpres.

„Nu cred că un eşec trebuie întărit prin atribuţii administrative. Şi dacă eşecul este demonstrat, şi este demonstrat, atunci nu trebuie să mergi cu acea formulă mai departe. Dacă în 14 – 15 ani de zile judeţele sărace nu au reuşit, în interiorul regiunilor, să se apropie măcar de judeţele bogate, atunci nu ai nicio premisă să crezi că peste 10 ani se va întâmpla acest lucru”, a conchis Kelemen.