Kelemen Hunor, apel la responsabilitate: „Când statul îţi dă un vaccin gratis, dacă nu vrei să te vaccinezi, că asta este decizia ta, libertatea ta, atunci plătești testul”

Kelemen Hunor a lansat un apel la responsabilitate către cetățenii care aleg să nu se vaccineze și a declarat că certificatul verde nu va fi obligatoriu în biserici.

03 dec. 2021, 08:51
Kelemen Hunor, apel la responsabilitate: „Când statul îţi dă un vaccin gratis, dacă nu vrei să te vaccinezi, că asta este decizia ta, libertatea ta, atunci plătești testul”

Kelemen Hunor a declarat joi seară la Antena 3 că nu se intenționează impunerea obligativității certificatului verde în biserici și alte lăcașuri de cult.

„În coaliţie există discuţii în continuare cum să arate legea. Până când nu finalizăm toate dezbaterile în comisie, nu vreau să vin cu o soluţie. În ceea ce priveşte bisericile, nu va fi şi nu există intenţia de a introduce certificatul verde pentru biserici. Nici la farmacie, nici la alimentară nu trebuie să prezinţi certificatul verde. Trebuie să respecţi celelalte reguli, dar nu cu certificat verde. Deci nu există o astfel de intenţie, categoric, nu”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit Libertatea.

Kelemen Hunor: S-a schimbat raportul de forţă în coaliţie, prima forţă din coaliţie este PSD
Președintele UDMR a afirmat că respectă libertățile persoanelor care aleg să nu se vaccineze, însă acești cetățeni trebuie să-și asume responsabiltatea pentru decizia lor, prin urmare ei își vor plăti testul COVID.

Kelemen Hunor: „Vor fi bani la buget pentru pensii, alocaţii, pentru a creşte salariul minim”
„Când statul îţi dă un vaccin gratis, dacă te îmbolnăveşti, te tratează în spital cu contribuţie, fără să plăteşti în plus. Atunci, dacă nu vrei să te vaccinezi, că asta este decizia ta, libertatea ta, cu toate că eu aici am o altă abordare, să plăteşti testul. Libertatea ta până unde se duce? Când pui în pericol sănătatea celuilalt, nu mai eşti liber. Pe lângă libertate, mai e nevoie şi de responsabilitate”, a spus Hunor.


loading...
Partenerii noștri