Kelemen Hunor, atac fără precedent la adresa lui Marcel Ciolacu: ”Sunteți un magician politic extrem de talentat! Execuția cu premeditare a UDMR a fost pusă în practică foarte zgomotos”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a lansat joi, la votul de învestitură în Parlament a noului Executiv, un atac fără precedent la adresa premierului Marcel Ciolacu. Liderul UDMR i-a spus noului premier desemnat că este un magician politic extrem de talentat.

15 iun. 2023, 14:57
Kelemen Hunor, atac fără precedent la adresa lui Marcel Ciolacu: ”Sunteți un magician politic extrem de talentat! Execuția cu premeditare a UDMR a fost pusă în practică foarte zgomotos”
Kelemen Hunor, atac fără precedent la adresa lui Marcel Ciolacu

Kelemen Hunor, atac fără precedent la adresa lui Marcel Ciolacu. Kelemen Hunor a subliniat că l-a șocat răspunsul primit zilele trecute din partea lui Marcel Ciolacu cu privire la renunțarea la unele ministere.

Citește și Marcel Ciolacu: Salariul mediu în România va fi de 1000 de euro din ianuarie 2025

Kelemen Hunor, atac fără precedent la adresa lui Marcel Ciolacu

”A fost o perioadă destul de dificilă. Cu o mână stingeam incendiile, cu cealaltă încercam să construim ceva pentru această țară. Acum câteva zile credeam că în România vom putea vorbi cu zâmbetul pe buze de respectarea cuvântului dat, de vertificalitate și onoare politică. Acest mesaj ar fi fost necesar într-un moment dificil, de provocări dificile. Execuția cu premeditare a fost pusă în practică foarte zgomotos. Da, nu neg, suntem supărați. Cum să nu fim supărați când văd că profesionalismul nu contează. Prin umilirea celuilalt și încălcarea cuvântului dat nu se poate construi nimic.

Domnule Ciolacu, nici nu ați depus jurământul și deja multe din programul de guvernare sunt deja îndeplinite. Așa se întâmplă când iei programul cu copy paste. Despre lista guvernului, spus numai atât: Dacă cineva are o legătură specială cu baronul Brukenthal îi transmitem salutări.

Aveți grijă de PNL. Sunteți un magician politic extrem de talentat. Aveți grijă să nu se trezească! Este adevărat că nu a trecut încă pericolul de a te culca sănătos și de a te trezi mort. Domnule premier desemnat, bănuiți și dvs. știu și eu, că dacă o să se trezească, o să vă lase singuri.
Eu mai am încredere în dl premier, pentru că știu că n-ați vrut să vindeți Ardealul. Tot de la dvs. am înțeles explicația pentru acea acuzație de acum trei ani: când v-am întrebat de ce ar trebuit să renunțăm la ministere mi-ați dat un argument: că așa e în politică. Am rămas perplex. Nu putem vota acest guvern. Nu suntem ipocriți. Am colaborat ani de zile cu unii din Guvern. Parlamentarii UDMR vor spune prezent, dar nu votează”, a spus Kelemen Hunor.

Citește și Și băieții plâng câteodată! Marcel Ciolacu l-a pupat și îmbrățișat pe nea Petrică Daea, rămas fără Ministerul Agriculturii