Kelemen Hunor: „Cabinetul Cioloş nu va avea probleme la învestitură. PSD a rămas la guvernare”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că premierul desemnat Dacian Cioloș nu va avea probleme la învestirea Cabinetului său, întrucât și-a asigurat susținerea PSD prin nominalizarea lui Vasile Dâncu, iar pentru următorul an va exista stabilitate politică.

15 nov. 2015, 14:14
Kelemen Hunor: „Cabinetul Cioloş nu va avea probleme la învestitură. PSD a rămas la guvernare”

„Stabilitatea politică pentru următorul an, prin această propunere a domnului Dacian Cioloș, este asigurată. Și va fi o stabilitate, spun eu, extrem de necesară, nu numai pentru aprobarea bugetului, dar și în 2016, într-un an electoral. Nu va avea probleme la învestitură, fiindcă PSD-ul a rămas la guvernare prin portofoliul cel mai important în ceea ce privește bugetul, cât și prin controlul deconcentratelor, prefecților și tot ceea ce înseamnă administrație. De aceea, eu cred că prin susținerea PSD și prin votul PNL pentru această numire a președintelui Iohannis o majoritate solidă va fi asigurată. Din acest punct de vedere nu văd nicio problemă, nici la învestitură, nici pentru anul 2016„, a declarat duminică pentru AGERPRES Kelemen Hunor.

Citeşte şi LISTA OFICIALĂ a Guvernului Cioloş. Cine sunt miniştrii propuşi. Doi vicepremieri: Vasile Dâncu şi Costin Borc

El a spus că prin nominalizarea lui Vasile Dâncu, un om cu activitate științifică remarcabilă, dar care „este strategul lui Liviu Dragnea, a fost al lui Ponta, al lui Geoană și este o figură marcantă a grupului de la Cluj”, Dacian Cioloș a reușit performanța de a avea o majoritate largă în Parlament, întrucât are și susținerea PNL.

„Nu va vota PSD împotriva lui Dâncu, în niciun caz, iar PNL îl susține pentru că Cioloș este propunerea președintelui Iohannis. Până la urmă, este performanța lui Cioloș că a asigurat, în câteva zile, o majoritate largă, pentru un an de zile. Și e o performanță uriașă. Se vede că a fost într-o poziție foarte, foarte dificilă ca și comisar pentru agricultură și are o experiență de a negocia și de a asigura un spate politic pentru un proiect”, a subliniat Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a arătat că fiecare dintre cei nominalizați trebuie să dovedească performanță și în administrația centrală, după ce a performat în mediul privat sau în diplomație și, în opinia sa, premierul desemnat merită un vot de încredere pentru instalarea Guvernului.

Citeşte şi CABINETUL CIOLOŞ. Cristian Tudor Popescu: „Sunt nume noi în spaţiul public, multe, ceea ce nu e rău”

Referitor la susținerea UDMR acordată Cabinetului Cioloș, Kelemen Hunor a spus că o decizie va fi luată luni, dar recomandarea sa pentru parlamentarii formațiunii este să dea un vot de învestitură.

„Noi vom avea o întâlnire mâine cu el, la 15,30, la grupurile reunite și după aceea vom lua o decizie formală, dar recomandarea mea este pentru a da un vot de învestitură pentru acest guvern”, a conchis Kelemen Hunor.